Відкритий сімейний семінар для осіб, які зіштовхнулися з проблемами залежності

Залежність – сімейна проблема

Сімейна обумовленість формування залежності

У більш ранніх статтях ми вже говорили про те, що хвороба залежності не виникає на рівному місці; що її поява обумовлена певними сформованими деструктивними взаємовідносинами залежної людини зі світом: батьками, родиною, колегами, друзями, чи соціумом в цілому (чит: «ОСОБЛИВОСТІ ВЗАЄМОВІДНОСИН ЗАЛЕЖНОЇ ЛЮДИНИ ЗІ СВІТОМ»). Така деструктивна модель міжособистісних взаємовідносин, яка впливає у свою чергу на формування нездорової самооцінки людини, комплексів, страхів, непережитих образ та інших психотравм, започатковується саме у родині.

Залежність - сімейна проблема

Робота з батьками одужуючих

Тому фахівці Центру Здорової Молоді у своєму комплексному підході до лікування залежності особливу увагу приділяють саме роботі з батьками та родичами залежних, адже їм також потрібно лікуватися, але вже від співзалежності, яка сформувалися у них внаслідок деструктивних взаємовідносин з залежним родичом. Та, нажаль, як правило одужати залежному можуть допомогти тільки близькі люди, адже, через вплив хвороби, він не може самостійно, ані сам собі допомогти, ані, навіть, звернутися за допомогою до інших (чит: «МОЯ ДИТИНА НАРКОМАН/АЛКОГОЛІК І НЕ ХОЧЕ ЛІКУВАТИСЯ! ЩО МОЖУ ЗРОБИТИ Я?!»).

Робота з батьками одужуючих

Семінар для співзалежних у Києві

Співзалежність

Ми вже розповідали про співзалежність, як модель взаємовідносин, яка часто формується у родичів залежної людини по відношенню до неї (чит: «РОЛЬ БАТЬКІВ ТА РОДИЧІВ В ПРОЦЕСІ ОДУЖАННЯ ЗАЛЕЖНОЇ ЛЮДИНИ»). Тому окремий акцент у процесі реабілітації залежної людини фахівці Центру Здорової Молоді роблять на їхніх родичах, застосовуючи до них різноманітні терапевтичні підходи, пропонуючи відвідувати спеціальні групи та заходи. Групи для співзалежних проходять кожен тиждень, як у Києві, так і у інших містах України. Та найголовнішою подією – є семінар, який його організатор, Центр Здорової Молоді, проводить раз на квартал протягом усього року.

Семінар для співзалежних у Києві

Місія семінару

Місія, яка колись надихнула організаторів до створення такого семінару для співзалежних – є інформування населення країни щодо проблем наркотичної, алкогольної та ігрової залежності, а також – щодо їх пагубних наслідків, ризиків та способів допомоги залежному. Для цього на семінар з’їжджаються фахівці з хімічної залежності, психотерапевти, психологи, наркологи, а також – соціальні працівники, які розповідають родичам залежного важливі речі, які в силах врятувати йому життя, а також відповідають на запитання гостей та надають особисті консультації.

Місія семінару

Про семінар

Літній семінар 2019 року відбувся 22 червня, у суботу, у готелі «Експрес», у центральній частині столиці України. Спонсором заходу виступив національний оператор – Українська Національна Лотерея, яка вже не перший рік у партнерстві з Центром Здорової Молоді здійснює профілактику виникнення ігрової залежності у населення України (більше про програму профілактики УНЛ – https://unl.ua/uk/responsibility).

Семінар пройшов за традиційним розкладом, за яким такі семінари проводяться вже не перший рік. Спочатку гостей чекала лекція від фахівця з хімічної залежності, психолога та керівника Київського регіону Міжнародної Антинаркотичної Асоціації, до складу якої входить Центр Здорової Молоді, Олексія Сергійовича Лінника. З презентацією нового авторського проекту – «Школи Здорових Взаємовідносин» виступила її організатор та викладач, сімейний психолог – Валентина Емільянівна Лебедєва. Також, за старою доброю традицією, до зали звернулися одужуючі, які наразі проходять навчання на школі соціального працівника (чит: «ЯК ЗДОБУТИ ОСВІТУ ТА ПРАЦЕВЛАШТУВАТИСЯ ЗАЛЕЖНІЙ ЛЮДИНІ»). Хлопці та дівчата розповіли свої непрості історії, як і про те, що привело їх до Центру Здорової Молоді та чому вони вирішили залишитися допомагати іншим залежним. Наприкінці семінару гості мали можливість поспілкуватися з фахівцями та отримати особисті консультації щодо їхньої конкретної ситуації.

Про семінар

***

Такі семінари мають неймовірно важливе значення, адже вони не тільки інформують людей про, мабуть, найгострішу проблему нашого часу, а й надають віри та моральної підтримки тим родичам, які тільки-но зіштовхнулися з проблемою залежності та геть розгублені та налякані. Знаходячись та спілкуючись з іншими людьми, чиї діти, як і їхні, мають залежність від психоактивних речовин чи азартних ігор, новачки починають почуватися не такими одинокими, безпомічними та покинутими усім світом. Наостанок хотілося б висловити вдячність усім, хто приймав участь у організації та проведенні семінару, спонсорам заходу – Українській Національній Лотереї, а також усім шановним гостям, які знайшли в собі сили та час прийти на семінар.

Відкритий сімейний семінар для осіб, які зіштовхнулися з проблемами залежності

БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ ТА ВІРНО РОЗСТАВЛЯЙТЕ ПРІОРИТЕТИ!

Залишилися питання?

Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

    Передзвоніть мені
  • RU
  • UA
  • img

    показати меню

    Передзвоніть мені
    image

    Безкоштовна консультація

    Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

      img
      Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту