Президент України підтримує залежних людей

Сучасні реалії в Україні

Нажаль, на відміну від більш розвинених країн, в Україні насьогодні відсутня якась чітка та ефективна державна політика щодо регулювання взаємовідносин суспільства із залежними людьми. Більш того: в соціумі сформувалося стійке переконання, що залежні люди – безнадійні, та не здатні ніколи змінитися. Їх бояться, стороняться, їм не довіряють, не беруть на роботу та соромляться. Закордоном я чимало вже не перший рік ефективно діючих програм, спрямованих на працевлаштування залежних, надання їм освіти та лікування хвороби залежності. Звичайна річ, що такі заходи мають регулюватися на рівні голови держави, який сам повинен бути безпосередньо зацікавлений у допомозі неблагополучним верствам населення. Нажаль, попередні керівники нашої країни були занадто зайняті власними проблеми і ніяк не могли знайти час для народу. Тепер увесь український народ щиро вірить, що ситуація значно змінилися. І вже є перші фактичні докази цьому.

Відкриття Антинаркотичного табору Володимиром Зеленським

У суботу 25 травня Президент України Володимир Зеленський офіційно відкрив ХІ спортивно-терапевтичний табір Міжнародної антинаркотичної асоціації, до складу якої входить Центр Здорової Молоді, який проходив у санаторії «Пролісок» у Конча-Заспі. Як повідомляє Інтернет-видання «Українська правда»  та «Телеграф» , на урочистому заході Зеленський заявив про необхідність того, щоб державні установи та урядовці всіляко надавали підтримку Асоціації у її діяльності, яка спрямована на профілактику наркоманії та алкоголізму серед населення нашої країни, зокрема – серед молоді, а також – на допомогу алко-, наркозалежним людям та ігроманам. Інтернет-видання «Вголос» зазначає, що Зеленський робить значний акцент на тому, що держава має захищати свою молодь від негативних проявів суспільних явищ, таких як: алкоголізм, наркоманія та ігроманія. На сторінці Інформаційного агентства «Українські національні новини» та «ПресОРГ 24» зазначається, що Президент, прибувши на вказаний захід разом із Першою леді, зробив тим самим акцент на важливість державної підтримки такого роду діяльності та закликав державних діячів, політиків та чиновників особисто відвідувати такі заходи, та проявляти тим самим не тільки свою активну громадську позицію, а й власне небайдуже ставлення до проблеми залежності вцілому.

Президент з великим серцем

Президент України підтримує залежних людей

Як зазначається на онлайн-сторінці «Укрінформ» та у виданні “Daily.com.ua” , Зеленський вже не перший рік проявляє небайдужість до проблем залежних людей: і не словами, як більшість чиновників, а діями. Така дієвість проявляється у багаторічній тісній співпраці з Міжнародною Антинаркотичною Асоціацією, яка вже понад 10 років допомагає нарко- і алкозалежним людям не тільки в Україні, а й у Грузії та Молдові. Журналісти Інформаційної агенції «Інтерфакс-Україна»  та «Ділова столиця» відмічають, що Президент закликає колег до реальних дій, а також до створення спеціального плану, який буде регулювати ці дії та заходи. До них приєднується Інтернет-видання «Комсомольська правда» в Україні та Інтернет-ресурс «24 Телеканал», де повідомляється про те, що Президент недарма зробив акцент саме на фактичній допомозі на законодавчому рівні, адже, як показує багатолітня вітчизняна практика: розмовляти ми усі вміємо, і, чим вищу посаду займає людина, тим красномовніше вона розповідає на камеру. Як зазначає онлайн-ресурс «Еспресо», в.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун ще 25 травня заявила, що МОЗ готове надати на розгляд президенту звіт, щодо покращень у сфері охорони здоров’я, однак і по сьогоднішній день такі дані надані не були.

Патріотична лінійка

Президент України підтримує залежних людей

Інтернет-видання «Подробиці» та lb.ua розповідає, що наприкінці урочистого відкриття ХІ спортивно-терапевтичного табору відбулася патріотична лінійка. Участь у заході прийняли, як співробітники Міжнародної антинаркотичної асоціації, так і сотні одужуючих від залежності молодих людей, які охоче відвідали Табір (багато хто – вже далеко і не перший раз), а також їхні батьки, родичі, друзі, запрошені лікарі-наркологи, зірки естради та культури, ну і, звичайно ж – шановний пан Зеленський зі своєю чарівною дружиною. Яскраві вишиванки, віддані погляди та патріотична музика розчулила не одне серце, та на очах присутніх з’явилися ледь помітні сльози щастя.

***

Як і кожен попередній спортивно-терапевтичний табір, ХІ весінній табір був сповнений не тільки позитивом та любов’ю до життя, а й надав молодим людям, які нарешті вирішили крокувати вірним шляхом, тих необхідних для них знань, вмінь та навичок, які допоможуть їм у цій нелегкій боротьбі за тверезе та щасливе життя. Як співробітники Центру Здорової Молоді та усієї Міжнародної Антинаркотичної Асоціації, так і усі ми, небайдужі громадяни України, сподіваємося, що нарешті ми зробили вірний вибір та віддали наші долі та нашу країну у надійні та турботливі руки.

Залишилися питання?

Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

    Передзвоніть мені
  • RU
  • UA
  • img

    показати меню

    Передзвоніть мені
    image

    Безкоштовна консультація

    Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

      img
      Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту