Профілактика наркоманії: що має знати дитина

Нажаль, у нас час наркотик став настільки близьким та доступним, як ніколи раніше. Він живе не десь у темних підвалах та загадкових притонах, а поруч з вами: у сусідній кімнаті, за сусіднім столом; його вже не треба шукати — він сам тебе знайде; небагато грошей: теж не проблема — в наявності асортимент на будь-яку кишеню. Ніколи на наркоринку сучасного світу не було так багато низькоякісного сміття, вживання якого спричиняє незворотні психіатричні наслідки, або взагалі летальний результат. Так хто на Вашу думку стане найбільш незахищеною ціллю продавців смерті?

Профілактика наркоманії

Звичайно ж – це наші діти. Вони найлегша та найбільш вдячна цільова аудиторія, адже в силу їхньої емоційної незрілості, їми дуже легко маніпулювати, створювати їм систему ілюзії, грати на їх слабкостях, комплексах, сумнівах, апелювати до їх цікавості до чогось нового, годувати міфами, що вживання принесе їм повагу навколишніх, приналежність до певного соціального класу та успішне життя в майбутньому. Нажаль, перше вживання у підлітковому віці з банальної цікавості часто призводить до тяжкої форми залежності, зруйнованих життів та передчасної смерті. Враховуючи ці обставини, фахівці Міжнародної Громадської Організації «Центр Здорової Молоді» продовжила проводити активніу профілактичну діяльність саме у школах та ліцеях з метою інформування та перешкоджання першого вживання у підлітків.

Профілактика наркоманії

Так, сьогодні, 27-го листопада, фахівці Організації провели профілактичне заняття для учнів старших класів Ліцею «Універсум», що знаходиться у Києві. До фахівців Організації звернулися керівники навчального процесу з проханням допомогти, так, як вони вже не перший місяць спостерігають, як проблема наркоманії все більше вривається в життя учнів закладу. Фахівці з хімічної залежності Центру Здорової Молоді провели двох годинне заняття, де вони розглянули такі важливі теми, як причини першого вживання у підлітків, прояви залежності та наслідки вживання психоактивних речовин.

Спочатку учні були трохи закриті та мовчазні, але вже дуже скоро вони почали активне інтерактивне спілкування з фахівцями. Як зазначають самі спікери, їх дуже здивувала обізнаність учнів щодо видів видів наркотиків, ринку наркоторгівлі та методів продажу.

Профілактика наркоманії

Також організатори провели різноманітні тренінги, в яких практичними методами навчали підлітків, як сказати «ні», коли пропонують спробувати наркотики, як правильно відповісти ти залишити погану компанію. Під кінець заняття і учні просто засипали спікерів питаннями та запитами щодо особистих турбуючих їх проблем. Також lюлекціб відвідали вчителі та медичні співробітники ліцею, які в свою чергу отримали не менш важливу інформацію стосовно того, як визначити, що підліток вже в проблемі, та як саме йому допомогти.

Профілактика наркоманії

Як організатори, так і слухачі залишилися задоволеними та вдячними один одному за час та увагу. Фахівці організації домовилися з керівниками ліцею про подальшу співпрацю та надання послуг допомоги учням у разі виникнення такої необхідності. Проведення подібних профілактичних заходів є вкрай важливим в наш час, адже на противагу активній пропаганді наркотиків, яка ведеться всіма доступними каналами, молоді люди повинні отримувати також інформацію та навички, які допоможуть їм протистояти страшенному ворогу — залежності.

Профілактика наркоманії

Залишилися питання?

Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

    Передзвоніть мені
  • RU
  • UA
  • img

    показати меню

    Передзвоніть мені
    image

    Безкоштовна консультація

    Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

      img
      Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту