Урочисте закриття весняного антинаркотичного табору

Терапевтична функція табору

П’ять днів табору пролетіли, як мить, адже кожен день був сповнений такою кількістю терапевтичних груп, спортивних турнірів, активних розваг, цікавих знайомств та незабутніх концертів, що ніколи було навіть перекурить…Як добре, що курців на цьому таборі не було)) А якщо б і були, то дуже скоро вже б полишили цю бридку звичку (чит: «ДОЗВІЛЛЯ ВАРТІСТЮ В ЖИТТЯ: ДИМНИЙ ВБИВЦЯ» ), адже, як можна витрачати час на отруту, коли тверезе життя дарує стільки усього прекрасного та дивовижного?! Саме такі табори показують одужуючим від залежності людям, скільки всього захоплюючого несе у собі тверезе життя. Залежним, які мають навіть немалі терміни тверезості, дуже складно побачити усю ту красу світу, яку бачимо ми з вами кожного дня, адже довготривале вживання безсумнівно мало чималий вплив на поточний емоційний стан одужуючої людини (чит: «ПРИЧИНИ ТА НАСЛІДКИ ВЖИВАННЯ ПСИХОАКТИВНИХ РЕЧОВИН: ЕМОЦІЙНА СФЕРА» ).

Терапевтична функція табору

Фінал спортивних змагань

Останній день був насичений не тільки терапевтичними та святковими моментами, а й, звичайно ж -спортивними. Спортивні пристрасті просто-таки кипіли, адже у цей день відбувалися фінали з усіх спортивних турнірів, які були представлені на таборі. Учасники команд та уболівальники перебували у значній напрузі, адже кожен хотів забрати кубок переможця з собою додому, і ніхто не хотів програвати. Спортивного заряду та ентузіазму задала ранкова зарядка, яку, як завжди, провів наш чемпіон – Павло Єфімчук. Впродовж усього дня один за одним проводилися змагання, які визначать, хто увечері на офіційному нагородженні отримає призові місця, а хто поїде додому далі тренуватися та удосконалювати свої вміння.

Фінал спортивних змагань

Арт-терапія: просто про головне

У попередніх статтях ми вже говорили про ту користь, яку несе у собі застосування арт-терапевтичних практик для психокорекції мислення та поведінки залежних людей (чит: «АРТ-ТЕРАПІЯ ЯК ЕФЕКТИВНИЙ МЕТОД РЕАБІЛІТАЦІЇ ЗАЛЕЖНИХ» ). Саме тому організатори антинаркотичного табори вирішили (і це, до речі, не вперше (чит: «ДЕНЬ ЛІКАРЯ НА 10МУ МІЖНАРОДНОМУ АНТИНАРКОТИЧНОМУ СПОРТИВНО-ТЕРАПЕВТИЧНОМУ ТАБОРІ» )) запросити талановитого професійного фахівця, психотерапевта, арт-тренера та просто чарівну жінку – Олену Тараріну. Величезний досвід арт-терапевтичної практики у поєднанні з тонкою жіночою інтуїцією змушували публіку стримувати подих та дивуватися тому, як витончено та вміло спікер розкладала звичайні життєві ситуації, та як просто вона говорила про складні речі. Як зізнаються самі учасники табору, такі групи, які вчать їх знаходити спільну мову з власними ж емоціями, є вкрай важливими для них, адже багато хто з них часто відчувають емоційні гойдалки та різкі безпричинні зміни настрою.

Арт-терапія: просто про головне

Цікаві знайомства

Кажуть: «До гарного звикають швидко». Складно не погодитися… Так і учасники табору вже звикли за ці 5 днів до того, що кожен день на них чекають цікаві подарунки від організаторі та нові знайомства з відомими та успішними людьми. Останній день також не був винятком, адже у цей день до санаторію «Пролісок» приїхали старі друзі Центру Здорової Молоді – гурт «G-ART». Виконавці настільки енергійні та веселі, що вони нібито заряджають своїм настроєм усіх оточуючих. Тому поспілкуватися з ними – це справжнє благословення. Також у завершальний день на антинаркотичний табір приїхали народні депутати України, які виявили бажання власними очима подивитися на те, що відбувається на таборі та познайомитися з асоціацією ближче.

Цікаві знайомства

Прощальний концерт та закриття табору

Нагородження переможців

Наприкінці непростого дня, на учасників табору чекав урочистий концерт, який стане останньою рискою 11-го весняного антинаркотичного табору. Особливу стурбованість у членів спортивних команд та їхніх вболівальників викликала, зокрема, процедура визначення та нагородження переможців спортивних змагань, яка мала відбутися на вечірньому завершальному концерті. Зрозуміло, що кожен мріяв стати переможцем, адже отримати кубок означало не просто перемогти усі інші, присутні на таборі, команди. Повернутися до свого регіону з кубком переможця означало здобути повагу серед своїх товаришів по одужанню, а цей фактор у силу особливостей залежної людини (чит: «ОСОБЛИВОСТІ ВЗАЄМОВІДНОСИН ЗАЛЕЖНОЇ ЛЮДИНИ ЗІ СВІТОМ» ) має для одужуючого величезне значення. Та навіть, не дивлячись на те, що переможцями стали далеко не усі команди, головна мета, яку ставили перед собою організатори табору, була досягнута, адже ці спортивні змагання пробудили у залежних людей, яких ще не так давно зовсім нічого не цікавило, жагу до перемоги, наполегливість, вміння долати лінь та небажання, командний дух, здоровий інтерес до змагання та конкуренції. Чого ж більшого можна було бажати від цього табору!

Прощальний концерт та закриття табору

Святковий концерт

Окрім нагороди переможців, глядачам було запропоновано переглянути святковий концерт. Першими на сцені з’явився, хоча і ще зовсім молодий, та неймовірно талановитий та екстравагантний гурт «ADAM». Тут важливо зауважити той факт, що один з його солістів Максим Козаченко є колишнім залежним, який переміг цю підступну хворобу та вже не перший рік насолоджуються творчістю та життям саме завдяки проходженню програми психосоціальної реабілітації та ресоціалізації у Центрі Здорової Молоді (чит: «НАВІЩО ПОТРІБЕН ПОВНИЙ КУРС ПСИХОСОЦІАЛЬНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА РЕСОЦІАЛІЗАЦІЇ» ). Трохи гумору та позитивних емоцій внесли талановиті та харизматичні коміки Юрій Великий та Андрій Грищенко. За старою доброю традицією завершився урочистий концерт на честь закриття 11-го Антинаркотичного спортивно-терапевтичного табору виступом старого доброго товариша Центру Здорової Молоді –  Едуарда Ділі Приступи, який подарував глядачам не тільки шедеври своєї власної творчості, а й виконав гімн Міжнародної Антинаркотичної Асоціації, до складу якої входить Центр Здорової Молоді. Публіка, яка вже напам’ять знала майже усі його пісні, жваво підспівувала та підтанцьовувала співаку та музиканту.

Святковий концерт

***

Цей були незабутні п’ять днів, які принесли таку кількість нових знань, корисних навичок, цікавих знайомств, особистих та командних досягнень, а також яскравих та незабутніх емоцій, що спогадів вистачить ще на рік вперед. Але стільки чекати зовсім не доведеться, адже вже у літку ми раді запросити вас відвідати 12-й антинаркотичний спортивно-терапевтичний табір. Більш детальна інформація з’явиться безпосередньо на нашому сайті трохи ближче до початку заходу. Якщо ж ви не матимете змогу бути присутніми на таборі особисто, ви зможете дізнатися про усі цікаві події, зустрічі та новини у цьому розділі нашого сайту.

Залишилися питання?

Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

    Передзвоніть мені
  • RU
  • UA
  • img

    показати меню

    Передзвоніть мені
    image

    Безкоштовна консультація

    Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

      img
      Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту