Вагомий внесок Центру Здорової Молоді у соціальну сферу державної політики

День соціального працівника

У минулий четвер, 7 листопада, співробітники сфери соціальної допомоги святкували професійне свято – День соціального працівника. На жаль, сьогодні цей день не відмічається на рівні більш популярних суспільних свят, таких як: День вчителя, День ВДВ, День лікаря та ін. Проте, професія соціального працівника є однією з найважливіших та найважчих професій у світі. Її по праву називають не професією, а покликанням, служінням чи, навіть – місією. І цьому є причини. На відміну від більшості професій, діяльність у соціальній сфері, насамперед пов’язана з допомогою людям. А, як ми знаємо, люди не обирають, коли їм потрапити у неприємності чи захворіти. Тому, досить часто, ця робота потребує присвячувати їй не тільки офіційний робочий, а й  свій вільний час, вихідні дні та, навіть, свята. Також, варто зазначити і те, що вкрай рідко фахівці соціальної сфери, які жертвують заради своїх клієнтів власним часом та інтересами, отримують просте «дякую». Тому, у цей день сама держава, у лиці її керівництва («ПРЕЗИДЕНТ УКРАЇНИ ПІДТРИМУЄ ЗАЛЕЖНИХ ЛЮДЕЙ»), вирішила подарувати усім працівникам соціальної сфери справжнє свято, запросивши їх до Київської міської державної адміністрації, що знаходиться у самому центрі нашого старовинного міста.

Святковий вечір у Київській міській державній адміністрації

Святковий вечір у Київській міській державній адміністрації

Фуршет та спілкування

Київський міський центр соціальних служб для дітей, сім’ї та молоді, який виступив організатором святкової події, значно потрудився, аби влаштувати усе настільки бездоганно, щоб гості відчули себе зірками на червоній доріжці. У приміщенні Київської міської державної адміністрації їх чекали не тільки знайомі обличчя, а й святковий фуршет з вишуканим вином та смачною випічкою на будь-який смак. Така атмосфера створювала ідеальну атмосферу для неформального спілкування гостей, під час якого вони могли не тільки вислухати проблеми людини, а й поділитися власними труднощами та досягненнями, з якими зустрічаються на своєму професійному шляху. Адже, хто краще зрозуміє один одного, аніж колеги. Тим більше — у такій непростій та часто невдячній діяльності.

Вступне вітання гостей

Для офіційного відкриття святкового вечора та для святкового вітання фахівців на сцену був запрошений Київський міський голова – Віталій Кличко. Він висловив свою вдячність усім присутнім, хто безпосередньо задіяний у роботі в соціальній сфері, та побажав їм наснаги у цьому непростому служінні («ОФІЦІЙНЕ ВІДКРИТТЯ ЛІТНЬОЇ ШКОЛИ СОЦІАЛЬНОГО ПРАЦІВНИКА»). Після цього до слова було запрошено Заступника голови Київської державної районної адміністрації Бондар Марину. Однак, через відсутність останньої, ведучі одразу ж покликали на сцену Заступника директора Департаменту захисту прав дітей, начальника відділу соціального захисту дітей Міністерства соціальної політики України – Вовка Володимира Семеновича. Володимир Семенович розповів про часи, коли тільки зароджувалася соціальна робота в Україні та про складнощі, з якими тоді зустрічалися працівники цієї сфери. Наступною до виступу була покликана Заступник голови Київської міської державної адміністрації – Хонда Марина. Висловивши слова подяки та підтримки, вона побажала успіхів у нелегкій праці з допомоги людям.

Нагородження співробітників соціальної сфери та Центру Здорової Молоді

Нагородження співробітників соціальної сфери та Центру Здорової Молоді

Завершив вітальну церемонію та розпочав церемонію нагородження Начальник служби у справах дітей та сім’ї – Танцюра Валерій Анатолійович, який саме і розпочав церемонію нагородження працівників соціальної сфери почесними грамотами та подяками Київського міського голови. Церемонія тривала біля години, адже організатори не могли залишити без уваги жодного працівника, який зробив вагомий внесок у розвиток соціальної сфери. А таких осіб виявилося, на щастя, чимало. Після нагородження співробітників, почесними грамотами подяки також були вшановані громадські організації, які також, у партнерстві з соціальними службами, займаються благодійною діяльністю, спрямованою на допомогу людям, які опинилися у важких життєвих обставинах («ЯК ЗАЛЕЖНІЙ ЛЮДИНІ ПОВЕРНУТИСЯ В СОЦІУМ»). Серед таких організацій був, зокрема, вшанований і Центр Здорової Молоді, який входить до Громадського Союзу «Міжнародна Антинаркотична Асоціація», за той внесок, який організація вже понад десять років робить не тільки на загальноміському, а й на загальноукраїнському масштабі. Як зазначають керівники організації, така подія має велике значення, як особисто для них, так і усіх інших людей та організацій, які діють у цій сфері, намагаючись змінити життя людей на краще та показати вихід тим, хто геть опустив руки та втратив надію («НАВІЩО ПОТРІБЕН ПОВНИЙ КУРС ПСИХОСОЦІАЛЬНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА РЕСОЦІАЛІЗАЦІЇ»).

Обітниця працівників соціальних служб

Однією з найважливіших подій була церемонія надання обітниці молодими співробітниками соціальної сфери, які тільки-но стали на служіння людям. Для оголошення обітниці було запрошено досвідченого соціального працівника та просто дивовижну людину з величезним серцем – Леоніда Петровича Крисова. Центру Здорової Молоді вже давно щастить товаришувати з цією неймовірною особистістю, чия жага допомагати іншим, ентузіазм, енергія та безкористя можуть слугувати усім нам, як приклад того, якою має бути справжній соціальний працівник «від Бога». Пообіцявши виконувати обітницю перед аудиторією, молоді люді, які тільки починають цей непростий шлях служіння, поступово повернулись на свої місця. Але тепер на їх обличчях вже було видно не тільки радісну посмішку, а й те відчуття боргу та відповідальності, що вони на себе взяли.

Фуршет і спілкування

Виступ патріотичного гурту «В&В Project»

Наостанок глядачі переглянули невеликі ролики про почесних майстрів своєї справи, які вклали в служіння людям свою душу, сердце та усе своє життя. Після завершення офіційної частини заходу, яка час від часу розбавлялася веселою лотереєю та жартами, на сцену було запрошено ще зовсім юний, але неймовірно талановитий, гурт «В&В Project», який виконали нову українську музику та вже старі, усім відомі, хіти минулого на бандурі і баяні. Вони враз запалили публіку і вже, здавалось, втомлені гості вмить побігли танцювати, забувши про всі проблеми та незгоди.

Висновки

Цей вечір був сповнений тепла та людяності, адже в одному приміщенні зібралася така значна кількість людей з великими серцями та відкритими душами до кожного, хто потребує їхньої допомоги. Це був великий день і для Центру Здорової Молоді, адже в цей день ми ще раз відчули, що дійсно робимо добру справу та дійсно потрібні нашій країні та нашому народу («10Й СПОРТИВНО-ТЕРАПЕВТИЧНИЙ ТАБІР: ВІДКРИТТЯ»). Як щодня показують власним прикладом ці «воїни світу»: творити добро – просто. Усе, що для цього необхідно – це щира любов до людей та сердечне бажання їм щастя та миру.

Подяка

БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ ТА ТВОРІТЬ ДОБРО!

Залишилися питання?

Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

    Передзвоніть мені
  • RU
  • UA
  • img

    показати меню

    Передзвоніть мені
    image

    Безкоштовна консультація

    Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

      img
      Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту