10й Спортивно-терапевтичний табір: відкриття

Вчора стартував перший день 10го Міжнародного спортивно-терапевтичного табору, який вже багато років двічі на рік проводиться співробітниками Центру Здорової Молоді, який входить в Міжнародну Антинаркотичну Асоціацію. Головною місією таких таборів є пропаганда здорового способу життя. Подібні заходи мають пріоритетне значення у всій діяльності, як Центру, так і всієї Асоціації, так як здійснювати профілактику вживання психо-активних речовин або алкоголю, завжди набагато легше і ефективніше, ніж вже безпосередньо боротися з наслідками наркоманії та алкоголізму.

Здоровий спосіб життя, а саме: спорт, рухливі ігри, змагання та турніри, купання в ополонці і прогулянки на свіжому повітрі, творчі і комедійні вечори – усе це є повною протилежністю вживання. Тому прищеплення молодим людям любові до здорового способу життя не тільки на фізичному, але і на психологічному рівні назавжди викреслить тягу до психо-активних речовин з їхніх життів.

10й Спортивно-терапевтичний табір: відкриття

Кому потрібні такі табори

Зрозуміло, що подібні спортивно-терапевтичні табори в першу чергу, були створені для людей, страждаючих хворобою хімічної залежності. Вони будуть корисні як уже усталеним у тверезості людям, так і новачкам, тим, хто ще тільки проходить програму психо-соціальної реабілітації. Такі заходи розширюють тунельне мислення залежної людини, яка протягом багатьох років тільки те й бачила, що наркотик, або алкоголь. Терапевтична обстановка, спортивна активність, безліч конкурсів, концертів і дискотек -все це допомагає залежним побачити, що життя насправді дуже яскраве і прекрасне, і саме тверезість дозволяє насолоджуватися ним повною мірою. Як показує статистика нашого досвіду, саме такі табори допомагають багатьом залежним знайти свій шлях і придбати мотивацію для подальшої боротьби зі згубною хворобою.

10й Спортивно-терапевтичний табір: відкриття

Програма: на чому будується тверезість

Якою б простою не здавалася б організаційна робота щодо планування, підготовки та проведення подібних таборів, у дійсності – усе набагато складніше і глибше. Так як основною цільовою аудиторією, на яку спрямований спортивно-терапевтичний табір, є саме залежні люди, відповідно і підхід повинен бути специфічний, професійний і спрямований на результативність. Тому програму розробляють вузькопрофільні фахівці з хімічної залежності, психотерапевти, психологи, тренери-реабілітологи і фахівці в області творчості та акторської майстерності. Програма кожного спортивно-терапевтичного табору обов’язково включає такі складові.

10й Спортивно-терапевтичний табір: відкриття
  1. Спортивний розвиток. Актуальність цього напряму зумовлена важливістю нормалізації біологічного стану хімічно залежної людини. Зрозуміло, що внаслідок вживання дуже сильно постраждало здоров’я, і саме помірні фізичні навантаження допоможуть повернути колишнє здорове самопочуття і, як наслідок – гарний настрій. Крім цього, фізична активність позитивно позначиться на відновленні навичок координації, витривалості, зосередження, реакції і розвитку дрібної моторики, так як ці навички були значно деформовані у вживанні. Ну і звичайно ж – групові ігри, змагання та турніри підвищать рівень згуртованості у команді, піднімуть їхній бойовий дух і самооцінку.
    Учорашній ранок у учасників табору почався з зарядки на свіжому повітрі. Фізичні вправи в колективі сотні товаришів настільки зарядили хлопців та дівчат, що ніхто не відчував ані холоду, ані втоми, ані ліні. Далі на молодь чекав футбольний турнір серед команд, що представляють різні регіони Організації; а також – водне поло в басейні. Разом з приємною втомою під вечір хлопці та дівчата відчували почуття задоволення і гордості самими собою – а це дуже важливі почуття для алко – або наркозалежних, які одужують від хвороби.
  2. Психотерапевтичні групи. Так як ми говоримо про допомогу залежним-в першу чергу акцент повинен стояти саме на їхньому психо-емоційному стані. Дані групи спрямовані на опрацювання проблем, що турбують хлопців та дівчат, на отримання зворотного зв’язку від групи з метою допомоги, на навчання пошуку конструктивних шляхів вирішення складних ситуацій і, звичайно ж-на придбання інструментів, які допоможуть в майбутньому справлятися з тягою і тригерними ситуаціями. У перший день табору молодим людям запропонували відвідати не тільки арт-терапевтичну групу, де вони могли за допомогою мистецтва опрацювати свої глибинні психотравми, позбутися від психологічних блоків, а й дати самим собі позитивні установки і мотивацію. Також до участників табору приїхав посол Миру-Тарік Сархан, який в неформальній обстановці спілкувався з хлопцями та дівчатами, ділився своїм життєвим досвідом і мудрістю.
  3. Творчі конкурси та вечори. Саме творчість допомагає залежній людині розкритися, проявити себе, своє бачення світу, донести суспільству крик своєї душі. А це неймовірно важливо для залежної особистості, яка постійно відчуває почуття непотрібності, неприйняття і нерозуміння з боку інших. Цей пункт охоплює і конкурс картин, і заздалегідь підготовлені номери, які хлопці і дівчата презентують на вечірньому концерті: це і пісні, і танці, і вірші, і сценічні постановки, комедійні мініатюрки і стенд-апи. Всі ці заходи не тільки піднімають настрій, але і допомагають кожному окремому учаснику відчути себе потрібним, важливим і почутим.
    У перший день табору після сніданку відбулося неофіційне відкриття, на якому керівник Асоціації, Щеглов Ігор Олександрович, провів невелике знайомство з новачками, представив робочу групу співробітників і побажав усім приємного та продуктивного відпочинку. Увечері усі гості були запрошені на традиційний концерт, де відбулося офіційне відкриття, а також молоді таланти виступили зі своїми творчими номерами. У такі моменти усвідомлюєш, наскільки прекрасне тверезе життя!
  4. Духовна сфера. Без неї – ніяк. Для будь-якої людини, яка прийняла рішення протистояти згубній хворобі хімічної залежності, духовний розвиток є невід’ємною складовою процесу її одужання. Вже в перший день терапевтичний табір відвідали священики православної церкви, які провели учасникам табору захоплюючу групу, де доносили молодому поколінню, якими нормами моралі та духовності повинна керуватися у своєму житті людина, пояснювали, чому вчить нас Боже Слово і, звичайно ж, відповідали на численні запитання слухачів.
    Це тільки початок: далі – більше. Багато учасників табору з нетерпінням чекають дня водного хрещення, так як для багатьох цей день стане їх першим духовним досвідом, і багато хто з них ще рік тому навіть і не думали, що через рік тверезі, здорові і в оточенні сотень товаришів, вони будуть здійснювати хрещення в ополонці … чи не це називають справжнім дивом ?!

Попереду ще багато чого цікавого, і Ви будете обов’язково в деталях сповіщені про кожну яскраву подію, значущий захід, важливого гостя та цікаві відкриття нашого 10го спортивно-терапевтичного табору.

Залишайтеся з нами-разом цікавіше!

ТВЕРЕЗІСТЬ – ВИБІР СИЛЬНИХ!

#CZM#ХимическаяЗависимость#ЛечениеЗависимости#ЛечениеАлкоголизма #ЛечениеНаркомании#ЛечениеИгромании#Наркомания #Алкоголизм #Игромания#Реабилитация #rehabilitation#rehab #РеабилитацияНаркозависимых#РеабилитационныйЦентр#ГорячаяЛиния

Залишилися питання?

Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

    Передзвоніть мені
  • RU
  • UA
  • img

    показати меню

    Передзвоніть мені
    image

    Безкоштовна консультація

    Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

      img
      Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту