“Центр Здорової Молоді Україна” провів школу соціальної роботи та профілактики

Минулого тижня завершилась інтенсивна навчальна програма для майбутніх працівників у сфері соціальної роботи та профілактики. Провів її “Центр Здорової Молоді Україна” разом із запрошеними фахівцями. Для того, щоб за 10 днів надати максимум корисної інформації та вивести всіх учнів на новий рівень.

Для кого призначена навчальна програма “ЦЗМ”?

Початкова ідея школи соціальної роботи та профілактики, яку вже кілька років проводить “ЦЗМ Україна” – дати можливість знайти нову професію тим, хто пройшов курс реабілітації алкогольної й наркотичної залежності. Тобто, вона є частиною програми ресоціалізації.

Також вона призначена для співробітників реабілітаційних центрів, які бажають змінити діяльність. Почати займатися зовнішнім процесом роботи для допомоги людям з проблемами алкоголізму, наркоманії, ігроманії, співзалежності. А саме:

Консультуванням.

  • Співпрацею з наркологічними клініками.
  • Зв’язками з медіа: телебаченням, видавництвами, соціальними службами, громадськими організаціями тощо.
  • Поширенням інформації про те, як вилікуватися від небезпечної смертельної недуги або ж запобігти її…

А також тих, хто націлений отримати керівну посаду у відділі профілактики в “Центр Здорової Молоді”. Відкривати нові філії в Україні та інших країнах, щоб якомога більше людей могли дізнатися про те, що залежність – не вирок.

gallery_ids=”16925,16926,16927,16928,16929,16930,16931,16932,16933,16934,16935,16936,16937,16938,16939,16940,16941,16942,16943,16944,16945,16946,16947,16948,16949,16950,16951,16952,16953,16954,16955,16956,16957,16958,16959,16960,16961,16962,16963,16964,16965″

Програма навчання інтенсиву

Як ми вже згадали, школа соціальної роботи тривала 10 днів. За цей час була надана можливість за допомогою теорії та практики підвищити, здобути навички профілактичної діяльності:

  1. У понеділок розглядалося, що таке соціальна робота. Були розказані всі нюанси, пов’язані з цим. Труднощі, з якими може зіткнутися молодий спеціаліст і методи їх вирішення, принципи, етикет соціального працівника й багато чого іншого.
  2. У вівторок учнів ввели в курс, що таке керівник відділу профілактики в “Центр Здорової Молоді”. Як правильно будувати процес зовнішньої роботи.
  3. Середу та четвер присвятили такій цікавій темі, як фандрайзинг. У ракурсі залучення коштів для реалізації проектів організації. Перший день присвятили теорії, другий – практиці. На якій учням вдалося здобути фарбу для Акції по зафарбовування адрес магазинів наркотичних речовин на стінах будинків. Яку регулярно проводить профілактичне відділення “ЦЗМ”.
  4. У п’ятницю, суботу проводилися лекції з консультування залежних, співзалежних. Відкривалися всі секрети успішної, ефективної консультації. Також йшлося про те, яким повинен бути консультант у соціальній сфері, як він повинен себе поводити, робити так, щоб бути корисним людям.
  5. Особливу увагу приділяли роботі з рідними, близькими залежних – співзалежних. Що їм говорити, рекомендувати. Яким чином виплутати їх з тенет проблеми шляхом знаходження гармонії з собою.
  6. Була залучена тема СММ-просування. Два дні вивчалися такі питання, як постинг, сторітеллінг, таргетинг. Те, без чого не обходиться жодна сучасна компанія.
  7. Закріплював знання з мотиваційного консультування медичний психолог за спеціально розробленою методикою. Яка передбачає саморозвиток самих працівників, допомагає цілком і повністю поринути у цю тематику. Підвищити свою ефективність у спілкуванні безпосередньо з залежними, мотивації їх до лікування, умінні дарувати їм справжню надію.

Практична діяльність учнів школи соціальної роботи

Для нашої організації важливо не просто навчити, а показати на живих прикладах, що означає бути соціальним працівником. Тому, ми влаштовуємо різноманітні заходи, які несуть цінність для нашого суспільства. Розвивають в учнів почуття соціальної відповідальності.

Під час інтенсиву було організовано:

  1. Дві Акції, спрямовані на знищення адрес продажу наркотиків у місті Київ.
  2. Ліквідацію місць розпивання алкоголю, одне з яких вдалося закрити.
  3. Семінар для співзалежних. Цього разу обрали цікавий, інноваційний метод – арт терапію. Використовувалися різні практики, які допомогли родичам залежним поглянути на своє життя з іншого боку, знайти в собі нові риси, таланти, мотивацію на творчість, розвиток. Проводила його Наталія Ситник, одна з кращих фахівців даної галузі.

Підсумки навчання

Завершилася школа соціального працівника від “Центр Здорової Молоді Україна”, як і будь-яка серйозна навчальна програма, екзаменами та отриманням сертифікатів.

На щастя, нинішній потік повністю пройшов перевірку на засвоєння знань, отримав посвідчення про те, що тепер він може займатися соціальною роботою та профілактичною діяльністю.

Це величезний показник, стимул покращувати інтенсив для ще яскравіших результатів співробітників організацій, котрі займаються допомогою залежним, співзалежним людям.

Більше інформації про школу соціального працівника Ви можете дізнатися за номерами на нашому сайті.

Залишилися питання?

Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

    Передзвоніть мені
  • RU
  • UA
  • img

    показати меню

    Передзвоніть мені
    image

    Безкоштовна консультація

    Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

      img
      Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту