День фахівця в сфері залежності на Антинаркотичному таборі: семінар від професіоналів

Хто такий фахівець з залежності

Третій день, як і раніше, ми присвячуємо тим людям, які відіграють ключову роль у процесі допомоги залежним людям. Ці люди – лікарі-наркологи, психіатри, психотерапевти, психологи та інші фахівці в сфері залежності. Усі вони, хоча і мають різні сфери діяльності, медичні кваліфікації та компетенції у лікуванні, об’єднані тим, що мають одну єдину мету – допомогти залежній людині позбутися своєї хвороби («ЧИ МОЖЛИВО ВИЛІКУВАТИ АЛКОГОЛІКА АБО НАРКОМАНА»). Саме так визначається фахівець з залежності.

День фахівця в сфері залежності

Зрозуміло, що у більш вузькому розумінні їхні задачі відрізняються. Наприклад, лікар-нарколог, який виписує медичні препарати, не буде проводити з залежним тривалих психотренінгів та когнітивно-поведінкових діагностик. У той час, психолог якраз це і буде робити; однак не кожен психолог має кваліфікацію призначати залежному ліки та лікувальні схеми. Проте, всі вони – важливі та кожен займає унікальне місце у процесі допомоги залежним. 

Семінар для лікарів від професіоналів

У цей день ми, Центр Здорової Молоді, та наші партнери – Міжнародний Центр з обміну технологіями в сфері залежностей в Україні та Асоціація психіатрів України, мали нагоду висловити усю свою вдячність та шану нашим шановним лікарям. Ми вирішили зробити це, організувавши та провівши для наших гостей семінар, де вони могли б отримати купу нової та корисної інформації, яку вони зможуть у подальшому застосувати у своїй професійній діяльності. Семінар був присвячений розгляду теми супутніх психічних розладів, які виникають у осіб, що страждають від хвороби залежності («ПСИХІАТРИЧНІ РОЗЛАДИ ВНАСЛІДОК ВЖИВАННЯ ПСИХОАКТИВНИХ РЕЧОВИН»).

День фахівця в сфері залежності 2

Спікерами семінару виступили досвідчені фахівці центру та сама директор центру: координатор проекту Центру обміну технологіями в сфері залежностей, лікар-психолог Університетської клініки Київського Національного Університету імені Тараса Шевченка – Юлія Ячник, кандидат медичних наук, лікар-психіатр, науковий співробітник Інституту психіатрії Київського Національного Університету імені Тараса Шевченка – Тетяна Ільницька та директор центру, доктор медичних наук, Пінчук Ірина Яковлівна.

День фахівця в сфері залежності 3

У першому модулі Юлія Ячник розглядала таку важливу тему, як “Результати дослідження психічного стану осіб з залежністю від психоактивних речовин на етапі реабілітації”. Після невеликої перерви на каву Ірина Пінчук розглянула тему Міжнародного товариства спеціалістів з профілактики та лікування залежності від вживання психоактивних речовин (ISSUP Ukraine), як центру інформатизації та налагодження контактів серед професіоналів та фахівців, які працюють у сфері зменшення попиту на наркотики. 

День фахівця в сфері залежності 4

У другому модулі Тетяна Ільницька розглянула тему супутніх психічних розладів у пацієнтів з залежностями: скринінгу та введення. На завершенні всі лікарі були запрошені до святкового фуршету, де вони мали нагоду відпочити від тяжкої щоденної роботи та поспілкуватися один з одним. Усі отримали сертифікати про відвідування семінару, разом із словами вдячності від організаторів заходу.

Вечірній концерт творчості

Увечері, як завжди, на гостей та учасників табору чекав захопливий творчий концерт, де вони могли не тільки відпочити, а й зарядитися позитивом та натхненням. Цього разу гостей порадував своєю виставою херсонський відділ театральної ресоціалізації, який разом з херсонським обласним академічним музично-драматичним театром імені М. Куліша підготував дуже життєву та чуттєву моновиставу «Ілюзія», яка щиро та без прикрас розповідає про життя звичайного наркозалежного хлопця та про його спроби звільнитися від страшного ворога – наркотику.

День фахівця в сфері залежності 5

Андрій Скутельник, який виконував цю моновиставу, торкнувся серця кожного присутнього, без прикрас та казок розповівши про те, як виглядає життя звичайного наркомана. Сурово, щиро та без цензури – перед глядачами виклали, як на лодоні, усе життя залежної людини, а як показує практика, історії життя залежних дуже схожі одна на одну («ЧИ МОЖЛИВО ВИЛІКУВАТИ АЛКОГОЛІКА АБО НАРКОМАНА»).

День фахівця в сфері залежності 6

Після цього організатори представили глядачам наших поважних гостей від Управління реалізації державної політики у сфері протидії наркозлочинності від Міністерства Внутрішніх Справ України. А потім привітали з Днем фахівця у сфері наркозалежності присутніх у залі лікарів-наркологів, психотерапевтів та психологів. Далі своїм виступом гостей порадував музичний гурт «Кораблі». Також з власними номерами виступили одужуючі від залежності учасники табору, які щиро та без сорому показали усьому залу свої таланти та відкрили свій внутрішній світ. 

День фахівця в сфері залежності 7

Далі на сцені з’явився старий друг асоціації, автор студії «Квартал 95» – Андрій Головань, який заспівав глядачам свої пісні, міксуючи жартівливі мотиви з досить ліричними та серйозним творами. Так завершився передостанній день нашого зимового табору. І хоча часу залишилося зовсім мало – попереду ще багато важливих подій та захоплюючих моментів.

Тому ЗАЛИШАЙТЕСЯ З НАМИ ТА ДІЗНАВАЙТЕСЯ ПЕРШИМИ!

Залишилися питання?

Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

    Передзвоніть мені
  • RU
  • UA
  • img

    показати меню

    Передзвоніть мені
    image

    Безкоштовна консультація

    Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

      img
      Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту