Детоксикація організму як етап лікування алкоголізму

детоксикація

Що таке детоксикація?

У широкому розумінні поняття детоксикації означає очищення організму. Якщо ж розглядати поняття детоксикації від алкоголізму, то тут мова піде про очищення організму саме від тих токсичних речовин, які утворюються внаслідок розпаду алкоголю.

Мета детоксикації

Головною метою детоксикації є подолання вкрай неприємного стану фізичного дискомфорту, який переживає людина, яка систематично вживає алкоголь у великих обсягах, іншими словами – страждає на алкогольну залежність («Жити без алкоголю – не тільки можливо, а й корисно!»). Полегшення такого важкого стану похмілля або інтоксикації досягається шляхом виведення токсичних речовин з організму, чи шляхом сприяння прискоренню їхнього розпаду в самому організмі людини. Так чи інакше, головною метою є позбавлення цих згубних отруйних речовин, а, як наслідок, і полегшення загального фізичного стану людини.

Детоксикація організму
Отримати консультацію фахівця

Залишайте заявку і отримайте індивідуальний план лікування

    Методи та строки детоксикації

    Детоксикація здійснюється шляхом введення в організм людини через кров спеціальних дієвих препаратів. Реалізується таке введення через внутрішньовенну ін’єкцію.також людині можуть бути рекомендовані інші медичні препарати перорального вживання, які призначені для лікування побічних захворювань, викликаних вживанням алкоголю: захворювання печінки, ендокринної системи, шкірних покривів, шлунку, нирок та інші. Що ж до строків, то тут вони індивідуальні для кожного, адже у різних людей різні стадії вживання, толерантність, індивідуальні особливості та відгук організму на лікування.

    детоксикація організму від алкоголю

    Чи здорова людина одразу ж після детоксикації?

    що таке детоксикація організму

    Часто після завершення процедури детоксикації люди питають, чи можуть вони вже йти додому, адже тепер вони повністю здорові. Відповідь на це питання однозначна – НІ! У попередніх статтях («Залежне мислення») ми вже говорили про те, що залежність – це хвороба як фізична, так і психологічна, відповідно, і лікувати її також потрібно у цих напрямках. Згідно до цього твердження, детоксикація є лише першим початковим етапом лікування фізичної залежності від алкоголю. Однак, залишається ще велика ділянка, яка має також бути охоплена лікувальною терапією; і ця ділянка – психіка людини. Нажаль, якою б висококваліфікованою не була детоксикація, вона ніяк не спроможна змінити залежну модель мислення та поведінки людини. Тому, після завершення курсу детоксикації наркологи рекомендують проходження курсу психосоціальної реабілітації («Навіщо потрібен повний курс психосоціальної реабілітації та ресоціалізації»), метою якого є саме психологічна корекція людини та її адаптація до життя в соціумі в тверезості («Як залежній людині повернутися в соціум»).

    Чому варто обрати Центр Здорової Молоді

    Центр Здорової Молоді вже багато років надає не тільки якісні послуги детоксикації, із залученням провідних фахівців та новітніх технологій наркології, а й пропонує клієнтам подальше проходження курсу психосоціальної реабілітації у будь-якому зручному закладі, які знаходяться майже у кожному місті України, а також за кордоном. Після завершення програми, проходження якої відбувається під суворим контролем та за участі висококваліфікованих психотерапевтів, психологів та фахівців з хімічної залежності, одужуючим запропонують перейти до наступного етапу – ресоціалізації. Цей етап є неймовірно важливим, адже повернення залежної людини у соціум в тверезості сповнене суцільних переживань, острахів та постійного відчуття того, що вона не така як усі («Особливості взаємовідносин залежної людини зі світом»). Програма соціальної адаптації допомагає безболісно повернутися в соціум, знайти там своє місце та налагодити добрі стосунки з іншими його членами. Завдяки комплексній програмі Центру Здорової Молоді число одужуючих людей збільшується щороку, а ця тенденція набуває стабільного характеру, що є дуже важливим та, при цьому, рідким явищем для процесу одужання від хвороби хімічної залежності.

    ***

    Таким чином бачимо, що детоксикація є важливим етапом лікування алкоголізму, так само, як і кодування та підшивка («Кодування від алкоголізму у Центрі Здорової Молоді»). Проте вони усі є лише етапами, та не можуть претендувати на комплексне лікування хвороби алкогольної залежності, або ж, якщо коротше – алкоголізму. Тому не витрачайте свого часу та звертайтесь одразу ж до професіоналів!

    БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ ТА БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!

    детоксикація від алкоголю
    Ліцензії та сертифікати

    Наші Ліцензії

    Школа консультантів з хімічної залежності
    Лист
    Свідоцтво
    Лист підтримки
    Сертифікат
    Опанасенко Людмила – сертифікат лікаря-спеціаліста
    Сертифікат Опанасенко Людмили
    Залишилися питання?

    Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

      Передзвоніть мені
    • RU
    • UA
    • img

      показати меню

      Передзвоніть мені
      image

      Безкоштовна консультація

      Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

        img
        Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту