Лікування ігрової залежності, як один з основних напрямків діяльності Центру Здорової Молоді

Визначення проблеми

Ігрова залежність, наряду з іншими видами залежності, визначається, як набута гостра потреба здійснювати якісь дії або вживати якісь речовини. На відміну від наркотичної та алкогольної залежності, ігрова залежність – є її не хімічним видом. Однак, це аж ніяк не свідчить про її меншу шкоду для людини та соціуму. Ігроманія стала доволі поширеним явищем сьогодення, адже азартні ігри, подібно до психоактивної хімічної речовини, викликають біохімічні зміни в організмі людини, які приносять їй задоволення, що, у свою чергу, викликає звикання. Проблема ігроманії є надзвичайно актуальною у наш час в першу чергу через її доступність та неможливість встановлення правового регулювання. Так, наряду з національними операторами лотерейних послуг під їхніми назвами приховуються звичайнісінькі гральні автомати та казино, в яких до того ж ще й алкоголь продають, що строго заборонено законом України.

Лікування ігрової залежності

Допомога ігроманам у Центрі Здорової Молоді

Центр Здорової Молоді вже понад 10 років, поміж інших напрямків, допомагає людям, залежним від азартних ігор, подолати свою хворобу. Як правило, у таких людей зустрічається змішана залежність – тобто нехімічна ігроманія супроводжується вживанням психоактивних речовин для посилення ефекту. Але інколи ігрова залежність проявляється і у чистому виді. У реабілітаційних закладах Центру Здорової Молоді (чит: «НАВІЩО ПОТРІБЕН ПОВНИЙ КУРС ПСИХОСОЦІАЛЬНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА РЕСОЦІАЛІЗАЦІЇ») лікування ігроманії здійснюється на основі 12-крокової програми психосоціальної реабілітації та з урахуванням особливостей даного виду залежності та, зокрема, індивідуальних особливостей людини.

Допомога ігроманам у Центрі Здорової Молоді

Надання освіти з ігрової залежності

Історія виникнення та місія профільного навчання з проблем ігрової залежності

Як ми вже зазначали раніше, окрім напрямку профілактичної та реабілітаційної діяльності, Центр Здорової Молоді також займається підготовкою фахівців в галузі залежності. До хімічних видів залежності, таких як: наркоманія та алкоголізм, цього року додалися ще й не хімічний вид – ігроманія. Вперше цей напрямок підготовки був започаткований на попередній школі. Профільний курс навчання продовжував реалізовуватися і на літній школі. Причиною виникнення такого напрямку освіти була тісна співпраця Центру Здорової Молоді з національним оператором – Українською Національною Лотереєю, яка реалізується в межах програми «Відповідальна гра».

Місія освітньої підготовки

Курс навчання фахівців з ігрової залежності спрямований на надання населенню України інформації щодо того, якою повинна бути відповідальна гра, на яких правилах та моральних нормах вона має базуватися, так, щоб вона ніколи не спровокувала залежність від азартних ігор (більше: «https://unl.ua/uk/responsibility»).

Надання освіти з ігрової залежності

Основні положення та теми

На даному курсі з підготовки фахівців з ігрової залежності буде розглянуто наступні теми:

  • Особливості та методи консультування людей, страждаючих від проблеми ігрової залежності;
  • Профілактика виникнення ігрової залежності;
  • Роз’яснення гравцям правил програми «Відповідальна гра»:
  • Психологічна допомога людям, страждаючих від хвороби ігроманії.

Викладач курсу

Лекційні та практичні зайняття буде проводити досвідчений практичний психолог та консультант-адиктолог – Валентина Ємільянівна Лебедєва, яка вже багато років у груповому та індивідуальному форматі здійснює консультування та психотерапевтичну роботу з залежними та їхніми співзалежними родичами (чит: «РОЛЬ БАТЬКІВ ТА РОДИЧІВ В ПРОЦЕСІ ОДУЖАННЯ ЗАЛЕЖНОЇ ЛЮДИНИ»).

Викладач курсу

Семінар для співзалежних

Про семінар

В рамках співпраці партнерських організацій буде проведено відкритий семінар для співзалежних під назвою «Роль рятівника». На даному семінарі, поміж інших видів залежності, буде розглянута і ігрова залежність: її прояви, вплив на поведінку людини, наслідки та особливості взаємодії залежного із соціумом (чит: «ОСОБЛИВОСТІ ВЗАЄМОВІДНОСИН ЗАЛЕЖНОЇ ЛЮДИНИ ЗІ СВІТОМ»).

Місія семінару

Місією даного семінару є консультування населення та просвітництво в галузі залежностей, а також – профілактика виникнення залежностей.

Семінар для співзалежних

Що матимете Ви

Після семінару Ви:

  • володітимете основною інформацією щодо проблеми залежності;
  • будете озброєним інформацією для того, щоб не потрапити у пастку залежності;
  • отримаєте дієві інструменти допомоги своїм близьким, в кого спостерігається дана проблема;
  • отримаєте відповіді та особисту консультацію щодо Вашого окремого випадку.

Нагадаємо, що Семінар є БЕЗКОШТОВНИМ, а усі особисті консультації на ньому – КОНФЕДЕНЦІЙНИМИ!

Розпорядок семінару

Після основної лекційної частини спікери нададуть відповіді на усі запитання гостей. Також відвідувачі семінару матимуть можливість поспілкуватися з фахівцями на особисті теми конфіденційно після завершення заходу.

Пам’ятка:

Семінар відбудеться:

  • 22 червня, Сб.
  • 11:00-14:00; початок реєстрації -10:30 (попередня реєстрація не потребується);
  • готель «Експрес», 4-й поверх (бульв. Т. Шевченка 38/40, 5 хвилин – метро Університет, м. Київ)

*у разі виникнення труднощів з пошуком зали – (066) 774 03 06 (Віталій).

БУДЬТЕ ВІДПОВІДАЛЬНИМИ ТА ПРИХОДЬТЕ НА НАШ СЕМІНАР!

БУДЬТЕ ВІДПОВІДАЛЬНИМИ ТА ПРИХОДЬТЕ НА НАШ СЕМІНАР!
Залишилися питання?

Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

    Передзвоніть мені
  • RU
  • UA
  • img

    показати меню

    Передзвоніть мені
    image

    Безкоштовна консультація

    Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

      img
      Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту