Краща в світі психотерапія

«Як я можу скаржитися на своє життя і на те, що маю, коли 20 хвилин тому я спостерігав, як покинуті рідними батьками діти і підлітки з синдромом Дауна, які не можуть навіть самостійно зав’язати шнурки, раділи просто тому, що сніг – білий, цукерка – солодка, а до них приїхали у гості практично незнайомі люди…яке я маю право ремствувати й сумувати….»- Олег, ін’єкційний наркозалежний, стаж 5 років, проходить психо-соціальну реабілітацію у Центрі Здорової Молоді.

Синдром Дауна-це хвороба?

Ми всі багато чули і іноді навіть бачили дітей, що мають синдром Дауна. На жаль, в сучасному жаргоні поняття «бути дауном» має образливий характер. Але чому ж тоді цих особливих дітей називають «дітьми сонця»? Давайте розбиратися!

Синдром Дауна – це лише ряд характерних особливостей, які властиві всім носіям даного синдрому. Це в жодному разі – не хвороба! Тому всі судження про невиліковність хворих на хворобу Дауна – абсолютно помилкові. Цей синдром характеризується наявністю однієї зайвої хромосоми у людському ДНК. Але саме ця незначна відмінність неймовірно сильно впливає на все життя людини, починаючи з її очевидних зовнішніх відмінностей і закінчуючи надзвичайно уповільненим процесом розвитку та розумовою відсталістю. В залежності від особистих відмінностей, деякі діти легко піддаються навчанню і з часом стають практично соціально адаптованими до нормального життя; інших же практично не можливо нічому навчити.

Найкраща в світі психотерапія

Діти Сонця

Отож, чому ж все-таки: діти сонця? Якщо Ви хоча б раз відвідаєте інтернат, де проживають такі діти, це питання у Вас відпаде сам собою. В силу уповільненого розвитку люди з синдромом Дауна назавжди залишаються дітьми, а діти не здатні на зло, зраду, обман, навмисне заподіяння шкоди іншому. Також важливим фактором є і те, що, не дивлячись на те, що суспільство досить холодно і байдуже ставиться до таких дітей, вони ж, в силу відсутності у них самих рідних людей (як правило, батьки і родичі відмовляються від таких дітей), відчувають невтомну потребу в тому, щоб когось любити, комусь довіряти і дарувати своє тепло. Не знаючи, що таке сім’я, подарунки, звичайні школи, молодіжні вечірки, власна кімната і житло, ці діти щиро радіють кожному дріб’язкового подарунку і кожній новій людині і події. У їх чистих очах і щирій посмішці і живе саме сонце! ??

Найкраща в світі психотерапія

Хімічно залежні люди та особливі діти

Сьогодні працівники Центру Здорової Молоді, який входить до Міжнародної Антинаркотичної Асоціації в черговий раз відвідали Київський Інтернат для дітей і підлітків з синдромом Дауна та аутичними розладами психіки. Тільки на цей раз співробітники запросили з собою учасників програми психо-соціальної Реабілітації, які знаходяться на лікуванні і щодня борються зі страшним ворогом – Хімічною Залежністю.

Хлопці були неймовірно раді бачити вже знайомих гостей: вони відразу ж кинулися їх обнімати і розповідати про всі події, які відбулися в період розлуки. Як завжди, час пролетів як мить. Невелика кімнатка вмить наповнилося веселим сміхом, запальними танцями, яскравими спільними малюнками на пам’ять, і, звичайно ж, все це завершилося традиційним обміном подарунками.

Одужуючі від залежності хлопці, які вперше побачили таку кількість «особливих» дітей, були вражені їх неймовірним умінням насолоджуватися кожною миттю життя, щиро любити, радіти дрібницям і вірити в світле майбутнє. Цей візит став незамінною пощапронрамною психотерапевтичною групою для запрошених співробітниками Організації гостей, а також він надав учасникам програми реабілітації мотивації та віри в свої сили.

?????? P. S.: ми продовжуємо збір коштів на облаштування кімнати соціальної адаптації, яка допоможе «особливим» дітям навчитися поводитися з побутовими предметами першої необхідності.??????

Найкраща в світі психотерапія

(099)014-55-04

ЗАВЖДИ Є ЧАС ДЛЯ ДОБРА!

ТВЕРЕЗІСТЬ – ВИБІР СИЛЬНИХ!

#CZM#ХимическаяЗависимость#ЛечениеЗависимости#ЛечениеАлкоголизма #ЛечениеНаркомании#ЛечениеИгромании#Наркомания #Алкоголизм #Игромания#Реабилитация #rehabilitation#rehab #РеабилитацияНаркозависимых#РеабилитационныйЦентр#ГорячаяЛиния

Залишилися питання?

Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

    Передзвоніть мені
  • RU
  • UA
  • img

    показати меню

    Передзвоніть мені
    image

    Безкоштовна консультація

    Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

      img
      Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту