11-ий Всеукраїнський Антинаркотичний Табір відкрито: як це було

Завершення підготовки та зустріч гостей

23 травня у санаторії «Пролісок» у Конча-Заспі співробітники Центру Здорової Молоді, який входить до структури Міжнародної Антинаркотичної Асоціації, разом з десятками учасників програми психосоціальної реабілітації (чит: «НАВІЩО ПОТРІБЕН ПОВНИЙ КУРС ПСИХОСОЦІАЛЬНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА РЕСОЦІАЛІЗАЦІЇ» ) та небайдужими волонтерами, остаточно завершили підготовку та радо зустрічали гостей з понад 16 регіонів України, які приїхали для участі у цьому незабутньому заході. Повітря немов було сповнене непідробною радістю, неймовірним азартом та очікуванням чогось грандіозного. Це і не дивно, адже більшість гостей і учасників чекали цей табір понад півроку, адже вже, напевно, чули від старших товаришів з одужання, як сильно цей 5-тиденний захід здатен змінити їхні життя та надати мотивації до подальшого одужання.

11-ий Всеукраїнський Антинаркотичний Табір

Як відриваються у тверезості

Помилкові стереотипи про нудну тверезість

У наш час існує така хибна думка, що тверезі люди усі нудні та зовсім не вміють розважатися. Ця думка сформувалася лише на основі твердження, що розслабитися та перебувати у доброму гуморі людина здатна лише у стані зовнішнього впливу на неї певних психоактивних речовин. Саме тому, коли мова йде про остаточну тверезість без компромісів, без контрольованих та епізодичних випадків вживання, люди одразу ж уявляють таку-собі сумну-пресумну дійсність, сповнену тільки проблемами і обов‘язками, та геть позбавлену розваг та веселощів. Ці стереотипи часто значно ускладнюють пошуки мотивації залежної людини до одужання (чит: «ОСОБЛИВОСТІ ВЗАЄМОВІДНОСИН ЗАЛЕЖНОЇ ЛЮДИНИ ЗІ СВІТОМ»).

Як відриваються у тверезості

Як веселяться одужуючі залежні

Вже в день заїзду співробітники Центру Здорової Молоді, разом зі своїми колегами із асоціації та іншими волонтерами власним прикладом показали, як у тверезості можна радіти та насолоджуватися життям. Організатори приклали багато зусиль для того, щоб створити атмосферу, яка б дійсно заряджала та надихала кожного, хто потрапив під її вплив. Енергійна музика, що лунала безпосередньо на пляжі, від душі подарована гостям крутими діджеями: DJ Stupid та MC Kozachenko, а також справжня пінна вечірка не могли залишити нікого байдужим. Незалежно від статусу та посади, організатори показували початківцям-одужуючим, як можна шалено танцювати, веселитися та відриватися у тверезості. Саме такі, здавалося б, не дуже важливі деталі, мають дійсно неймовірне значення для одужання тих, хто тільки-но став на цей нелегкий шлях, адже їм зараз, як ніколи, потрібна мотивація та розуміння того, яка ж вона – та тверезість, до якої вони так наполегливо йдуть, адже усі вони у свій час повністю розчарувалися у тверезому житті, обравши вживання, як вакцину від реальності (чит: «ПРИНЦИП ДІЇ ПСИХОАКТИВНИХ РЕЧОВИН»).

Як веселяться одужуючі залежні

Зарядка з чемпіоном

Ранок наступного дня розпочався із зарядки: і під керівництвом не вчителя з фізкультури, а справжнього тренера з боксу та ММА – Павла Єфімчука. Ми вже  писали про неймовірно важливу роль підтримання здорового способу життя для одужуючих від залежності людей (чит: «ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ ДЛЯ ЗАЛЕЖНИХ»). Тому кожен табір організатори залучають якомога більше спортсменів для проведення груп для учасників табору та для надання їм мотивації для подальшого одужання.

Зарядка з чемпіоном

Спортивний дух замість духу наркотиків

Недарма вже багато років Антинаркотичний табір називається саме СПОРТИВНО-терапевтичним. Саме спорт є одним з тих важливих камінців, на яких тримається уся величезна будівля під назвою «тверезість». Та сила волі, старання, вміння переступати через себе, здатність долати свої слабкості та лінь – усе це є тими дієвими інструментами, які одужуючий має використовувати у своїй щоденній боротьбі із залежністю (чит: «ЗАКРИТТЯ 10ГО АНТИНАРКОТИЧНОГО СПОРТИВНО-ТЕРАПЕВТИЧНОГО ТАБОРУ: ПІДСУМКИ ТА НАГОРОДЖЕННЯ» ). Отож вже у 1-й день, після заїзду усіх учасників табору, відбулися змагання між філіалами асоціації з футболу, арчерітагу, пляжного волейболу, команди-переможці яких будуть визначені та нагороджені наприкінці табору.

Спортивний дух замість духу наркотиків

Групи психологічної підтримки та корекції

Окрім розважальних та спортивних заходів, також учасникам табору було запропоновано прийняти участь у групах психотерапевтичної взаємодопомоги, які провели досвідчені психологи Оксана Сидун та Ольга Кравцова, які прибули до табору ще у 1й день заїзду гостей. Не дивлячись на те, що надворі – літо, музика і пляжі, не слід забувати й про головну ціль, задля якої усі ці люди приїхали до санаторію «Пролісок», а саме – здобути нові знання, навички та натхнення для подальшої боротьби зі страшним ворогом – залежністю.

Групи психологічної підтримки та корекції

Подарунки від «зіркових» гостей

На традиційному вечірньому концерті відбулося відкриття 11-го Всеукраїнського Антинаркотичного Табору. Окрім вітального слова керівника асоціації, своїми виступами глядачів порадували наші «зіркові» друзі, декотрі з яких вже встигли стати добрими друзями асоціації, так як вже не перший рік з радістю приїжджають до табору, щоб подарувати глядачам свою творчість та відкрити свої серця у дружніх розмовах з одужуючими учасниками табору. На цей раз 11-й табір відвідали такі чудові люди, як: гурт «БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ», Руслан Ханумак, Эльдар Кабиров, імпровізаційний театр «Черный квадрат» за участі Вови Шумко та Ірини Гатун, команди Ліги Сміху «Николь Кидман» та «Провінціали». Їх виступи змусили публіку не тільки зриватися у оваціях, а й залишили на їх обличчях радісні посмішки, а у серцях – теплі спогади. Наприкінці концерту на молодь очікувала святкова дискотека. Важливим тут є те, що для більшості присутніх цей вечір був просто переворотом їх сформованого бачення відпочинку, адже майже ніхто з присутніх не тільки ніколи так не веселився на дискотеках у тверезому стані, а й взагалі ніколи не був присутній на дискотеці тверезий.

Подарунки від «зіркових» гостей

***

Отак, насичено і різноманітно пройшли перші дні табору. Обов‘язково будемо інформувати Вас про подальші події, захоплюючі заходи та візити цікавих гостей 11-го Всеукраїнського Антинаркотичного Табору.

БУДЬТЕ ЗДОРОВІ ТА ЗАЛИШАЙТЕСЯ З НАМИ!

БУДЬТЕ ЗДОРОВІ ТА ЗАЛИШАЙТЕСЯ З НАМИ!

Залишилися питання?

Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

    Передзвоніть мені
  • RU
  • UA
  • img

    показати меню

    Передзвоніть мені
    image

    Безкоштовна консультація

    Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

      img
      Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту