Психіатричні розлади внаслідок вживання психоактивних речовин

Залежність: різні причини, однакові наслідки

Причини вживання

По мірі того, як прогресує у наш час наука та техніка, розвитку зазнають і хімічні психоактивні речовини, головною метою створення яких є збут бажаючим отримати задоволення, а таких людей у сучасному світі – чимало. Раніше («ПРИНЦИП ДІЇ ПСИХОАКТИВНИХ РЕЧОВИН») ми вже розглядали причини, які спонукають людей звертатися до психоактивних речовин. Вони можуть бути різноманітними: від нудьги – до дитячих психологічних травм, які приносять людині нестримний біль, стримати який здатні лише якісь зовнішні речовини. Та, якими б не були причини вживання, наслідки майже завжди – однакові.

Причини вживання

Наслідки вживання

Як ви вже могли дізнатися зі статті «САМЫЕ ВРЕДНЫЕ ПСИХОАКТИВНЫЕ ВЕЩЕСТВА: ТОП 5», різні психоактивні речовини призводять до різних наслідків. Спричинена ними шкода відрізняється масштабами та ступенем зворотних чи необоротні процесів. Якщо деякі, більш «легкі» наркотики, пошкоджують здебільшого організм людини, то важкі – викликають вже необоротні зміни хімічного складу мозку, що в свою чергу призводить до розвитку психіатричних захворювань, які часто вже не підлягають лікуванню.

Наслідки вживання

Трансформація наркотичного продукту за останні роки

Якщо ще 10 років тому основними продуктами наркоринку були речовини опіоїдної групи, то в наш час найбільш популярними є саме синтетичні наркотики («МЕТАМФЕТАМИН: ЭПИДЕМИЯ НАШЕГО ВРЕМЕНИ» ), які мають дуже непередбачений та безконтрольний вплив на мозок та нервову систему людини. Своєї популярності вони досягли саме через їх відносну дешевизну та доступність. Придбати «кульки щастя» на сьогодні можливо майже скрізь: від найближчої середньої школи – і до напису на стіні вашої ж оселі («НАМАЛЮЙ ЖИТТЯ У КИЄВІ» ). На сьогодні у широкому вжитку знаходяться наступні синтетичні наркотичні речовини: ЛСД, МДМА, Мефедрон, МДПВ (солі для ванн), етанамін, індол (JWH),  а інші. Ці наркотики можуть призвести до таких наслідків, як: судоми, ускладнене дихання, нудота, галюцинації, параноя, а також – до тривалих психічних порушень, які супроводжуються агресивною, смертоносною або суїцидальною поведінкою.

Трансформація наркотичного продукту за останні роки

Допомога наркозалежним у наші дні

Нажаль, на сьогодні наркології та реабілітаційні центра вже більш схожі на психіатричні заклади посиленого режиму. Не дивлячись на те, що головною метою реабілітаційних центрів є саме психологічна корекція та робота над зміною моделі мислення та поведінки залежного («НАВІЩО ПОТРІБЕН ПОВНИЙ КУРС ПСИХОСОЦІАЛЬНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА РЕСОЦІАЛІЗАЦІЇ»), сучасні реабілітологи та психотерапевти все більше змушені виконувати роль психіатрів та санітарів. Той стан, в якому залежні потрапляють до лікувальних закладів, навіть і близько не стоїть біля психокорекційної роботи, адже 90% з них знаходяться у стані гострого психозу. Найстрашніше те, що наслідки від вживання синтетичних наркотиків не тільки роблять процес одужання довшим та складнішим, а інколи – і просто неможливим. Як не сумно, але досить часто прихильники дешевого синтетичного кайфу прирікають себе на довічні психічні страждання, які бувають досить різними. Хтось просто втрачає здоровий глузд і геть не розуміє, що з ним відбувається. А хтось постійно знаходиться замкнутим у власній свідомості, немов у темній в‘язниці; приречений усе бачити, чути та розуміти, не маючи при цьому можливості і пальцем поворушити…

Допомога наркозалежним у наші дні

***

Отож, рай чи пекло-обирати вам. Нашою ж метою будо лише донести вам те, як одна невдала спроба, часто просто із цікавості, може навік змінити усе те, що ще не так давно ви називали «життям».

БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ ТА ЦІНУЙТЕ СВОЄ ЖИТТЯ!

Залишилися питання?

Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

    Передзвоніть мені
  • RU
  • UA
  • img

    показати меню

    Передзвоніть мені
    image

    Безкоштовна консультація

    Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

      img
      Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту