Всі види наркотиків: назви, вплив та наслідки вживання.

всі види наркотиків

Перемогти наркоманію поки неможливо, але можна захистити від неї тих, хто перебуває в зоні ризику. Попереджений – значить озброєний, тому далі розповімо про різні види наркотиків та їх дію, а також про наслідки вживання психотропних речовин.

Героїн

Належати до класу опіоїдів і є наполовину синтетичним. Такі види наркотиків виготовляють із опіумного маку, що зростає на полях Афганістану. Спочатку застосовувався як ліки від кашлю, але дуже скоро лікарі помітили, що хворі впадають у стан апатичної відстороненості (кайф) і швидко звикають до речовини.

Героїн стимулює мозкові рецептори, які відповідають почуття задоволення. Як правило, залежність виникає вже після першого прийому, адже після надходження опіоїду в кров організм різко припиняє вироблення власних «гормонів счастья». Людина, яка вживає героїн, втрачає здатність відчувати радість без застосування допінгу.

героїн
Отримати консультацію фахівця

Залишайте заявку і отримайте індивідуальний план лікування

    Кокаїн

    Виготовляють із колумбійського чагарнику під назвою «кока». Це з’єднання діє інакше, ніж героїн: воно допомагає сконцентруватися і надає впевненості у собі. Після прийому наркотику підвищується тиск та серцевий ритм, а при тривалому його вживанні розвивається параноя та психоз. Кокаїн викликає дуже сильну залежність та руйнує особистість людини.

    кокаїн

    Барбітурати

    Барбитураты

    Це синтетичні види наркотиків, які виготовляють з барбітурової кислоти, що входить до складу снодійних медикаментів. Дуже часто їх продають у вигляді пігулок у клубах. Барбітурати є смертельно небезпечними речовинами. Вони провокують дуже сильні галюцинації.

    Метадон

    Викликає не такий сильний “кайф”, як героїн, тому застосовується у замісній терапії при лікуванні залежності від останнього. Цей наркотик сприяє дегенерації м’язів та руйнує шлунково-кишковий тракт. Одним із наслідків його вживання є глибока апатія. Метадонова ломка триває 14 діб.

    Алкоголь

    Зазвичай люди дивуються, побачивши в списку видів наркотиків алкоголь. Тим не менш, спирти впливають на нервову систему так само, як і наркотики. Вони також викликають «передозування» та «ломку», а також руйнують особистість залежного. Фахівці вважають спиртне легальним наркотиком. А за шкідливістю впливу на організм алкоголь стоїть на четвертому місці після героїну, кокаїну та нікотину.

    Кетамін

    Анестетичний препарат, який часто продають на рейвах та в нічних клубах у вигляді таблеток або порошку для вдихання. Він викликає галюцинації і може спричинити розвиток психічних захворювань. Людина, яка перебуває під кайфом, «випадає з реальності», а її тіло в цей час рухається безконтрольно.

    Бензазепін

    Транквілізатори цього ряду (Діазепам, Лоразепам, Бромазепам, Ксанакс, Рогіпнол, Бенседін) застосовуються з лікувальною метою. Вони безпечні у невеликих дозах, але наркомани спеціально приймають велику дозу для того, щоб викликати галюцинації. Вже через деякий час після початку прийому людина стає засмученою, переляканою.

    Вона уникає контактів із людьми, сприймає прості обов’язки як щось нестерпне і боїться виходити надвір. Якщо ви підозрюєте, що ваші близькі вживають психотропні речовини, вивчіть види наркотиків по фото – «таблетки» зазвичай мають стандартний вигляд.

    Солі

    Це синтетична речовина, що викликає почуття легкості та всемогутності. Крім того, у людини настає ажитація, розвивається параноя, спостерігаються дефекти мови та сплутаність свідомості. Залежна людина стає дуже агресивною і не може заснути. Також може настати міоклонія, тахікардія тощо.

    соли

    Амфетамін

    амфетамін

    Деякі види наркотиків на сленгу називаються інакше. Амфетамін має десятки назв, найпопулярнішими з яких є фен і спіди. «Спіди» впливають на нервову систему так само, як адреналін та норадреналін. Людина, що вживала цей препарат, відчуває приплив сил і енергії. У залежного прискорюється серцевий ритм, рухи та мова.

    Також речовина викликає галюцинації та приплив впевненості у собі. Після закінчення «кайфу» людина впадає у депресію та відчуває апатію. При регулярному вживанні розвивається параноя, руйнуються зуби, погіршується зір.

    Канабіс

    Деякі люди стверджують, що всі види курильних наркотиків – безпечні. Насправді, це не так. Травка надає розслаблюючу дію на нервову систему, але водночас підвищує рівень агресивності та нервозності.

    Тривале вживання цієї речовини призводить до зниження когнітивних здібностей і може спричинити розвиток психічних хвороб. Також може настати стан, за якого людина біжить у невідомому напрямку, не усвідомлюючи себе. Існує три види канабісу:

    • марихуана – видобувають із листя;
    • гашиш – одержують зі смоли;
    • анаша – роблять із пилку.
    Каннабис

    ЛСД

    Змінює сприйняття реальності та часу, а також викликає галюцинації. Вживання цієї речовини призводить до підвищення температури тіла та рівня цукру в крові, а також провокує аритмію, блювання, спазми м’язів, безсоння, тремтіння в тілі та галюцинації.

    Екстазі (аналог – МТА)

    Якщо одного разу ви читали про види наркотиків у таблетках, то напевно знаєте про екстазі – один із найпопулярніших «клубних» наркотиків. Ця речовина підвищує температуру тіла та рівень адреналіну в крові. Серед наслідків прийому цього наркотику: блювання, тривала депресія, гіперемія, психоз, зневоднення організму, токсикоз печінки та смерть.

    Наведені вище види наркотиків – далеко не повний перелік психотропних речовин, які приймають українці. Якщо ви або ваші близькі стали жертвою цих препаратів, звертайтесь до наркологічного центру «ЦЗМ». Ви зустрінете однодумців та людей, які вже позбулися залежності. З пацієнтами працюють професійні психологи, які допоможуть усвідомити проблему та вирватися із замкненого кола.

    Экстази (аналог – МТА)
    Ліцензії та сертифікати

    Наші Ліцензії

    Школа консультантів з хімічної залежності
    Лист
    Свідоцтво
    Лист підтримки
    Сертифікат
    Опанасенко Людмила – сертифікат лікаря-спеціаліста
    Сертифікат Опанасенко Людмили
    Залишилися питання?

    Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

      Передзвоніть мені
    • RU
    • UA
    • img

      показати меню

      Передзвоніть мені
      image

      Безкоштовна консультація

      Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

        img
        Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту