Як кинути пити?

Як кинути пити

«Не вмієш пити – не пий», стверджують «досвідчені» любителі спиртного і самовдоволено посміхаються, вважаючи, що хороша закуска і вміння вчасно зупинитися – це запорука веселощів без загрози для здоров’я. Насправді в 89% випадках люди, які час від часу «помірно» випивають, вмирають уві сні. За статистикою щороку жертвами алкоголю стає стільки ж людей, скільки гинуть в ДТП.

Симптоми алкоголізму

Перехід від «помірного» прийому алкоголю в колі друзів до алкоголізму дуже часто відбувається непомітно для самого алкоголіка, та все ж деякі симптоми цієї біди є неминучими.

  • Пошук приводу. Спочатку людина випиває тільки на свята, а потім кількість «алкогольних» урочистостей збільшується.
  • Змінюється коло спілкування. Алкоголік випиває не тільки з приятелями, а й поза ними кола.
  • Погіршення характеру. З’являється дратівливість, нервозність і агресія.
  • Втрата контролю над кількістю спиртного. Якщо раніше людина не відчував труднощів при спробі зупиниться, то тепер він уже не може обмежити кількість споживаного алкоголю.
  • Погіршення стану здоров’я. Результатом прийому алкоголю є деградація печінки і цироз, проблеми з потенцією, тремор рук і порушення сну.
Симптоми алкоголізму
Отримати консультацію фахівця

Залишайте заявку і отримайте індивідуальний план лікування

    Легкий спосіб кинути пити: 6 головних рекомендацій

    Існує багато міфів про алкоголь. Вважається, що спиртне допомагає боротися зі стресом, вирішувати проблеми і боротися зі сором’язливістю. Насправді алкоголь лише допомагає «забутися» на деякий час, але вранці до наявних проблем приєднується ще й похмілля. Ось список з 6 дієвих прийомів, які допоможуть кинути згубну звичку.

    • Налтрексон. Ця речовина блокує рецептори, на які впливає алкоголь. В результаті ейфорія так і не настає, а ось похмілля все-таки приходить.
    • Клуб анонімних алкоголіків. Психологічна підтримка і допомога людей, які разом прагнуть до здорового життя – це одна з найбільш ефективних методик лікування алкоголізму.
    • Спорт. В процесі виконання фізичних вправи в організмі виробляються ендорфіни – гормони щастя. Це допомагає позбутися від алкогольної залежності і «замістити» алкоголь. Записавшись на масаж або йогу, теж можна досягти дуже хорошого результату.
    • Дисульфірам. Цей препарат зупиняє процес розщеплення алкоголю на етапі утворення токсичних речовин, які можуть стати причиною нудоти, тахікардії та зниження артеріального тиску. У наркологічній клініці таблетку з цим з’єднанням зашивають під шкіру, щоб в крові постійно зберігалася висока концентрація.
    • Психотерапія. Причина будь-якої залежності – психологічні проблеми. Алкоголік завжди підсвідомо намагається замістити алкоголем якусь потребу або внутрішній конфлікт. Звичайно ж, бажаного ефекту це не приносить. Психолог допоможе усвідомити справжню причину алкоголізму, а також перетворить неясне бажання кинути в логічну систему мотивів і життєвих цілей.
    • Наркологічний центр. Одне з кращих рішень – це спеціалізований центр допомоги. Найчастіше схема лікування в таких центрах включає повний комплекс описаних вище дій: кодування, застосування препаратів, коло анонімних алкоголіків, трудотерапія, спорт, дієта, психотерапія. Поки людина перебуває в клініці, він не п’є і не спілкується зі своїми товаришами по чарці, а це дуже допомагає лікуванню. Фахівці допоможуть реабілітуватися і повернути соціальні навички. Команда центру «CZM» допоможе вам змінити своє життя назавжди.
    Легкий спосіб кинути пити

    Важко в перші 365 днів

    як кинути пити алкоголь

    Людина може повернутися до нормального життя на будь-якій стадії алкоголізму. Уявімо, що ви кинете пити. Що трапиться далі?

    1-5 день абстинентний синдром

    Етанол вже став частиною метаболізму в організмі, тому людина відчуває дуже сильну тягу до алкоголю. На цьому етапі спостерігається тремор, безсоння, тривога, нічні кошмари і погане травлення.

    Як лікується? На цьому етапі слід звернутися в наркологічну клініку. Фахівці зроблять крапельницю з фізрозчином і очистять кров, а також припишуть транквілізатори. Слід приймати вітамін В6 і В1.

    2-4 тиждень

    Раніше нервову систему пригнічував алкоголь, а тепер вона перейшла в режим підвищеної готовності. Система заохочення та покарання в мозку порушена, тому людині здається, що його переслідують біди і невдачі.

    Що робити? Слід уникати стресових ситуацій і займатися улюбленими справами, не пов’язаними з алкоголем. Варто піти в спортивний зал і зайнятися корисною діяльністю. На цьому етапі також не завадить звернутися до нарколога.

    2-12 місяці

    З’являються різні хвороби: частішають простудні захворювання, пустує серце, болить шлунок. Проблеми зі здоров’ям – це наслідки алкогольної інтоксикації. Раніше вони не відчувалися, адже етанол знеболює. Згодом системи організму прийдуть в норму, і хвороби, які могли б убити людину, якби він так і не припинив приймати алкоголь, підуть. Короткочасні зриви на 3-7 днів теж вдасться перемогти.

    Як боротися? На цьому етапі у людини виникає думки: «вип’ю всього сто грам, я ж уже пів року не п’ю». Але чи варто піддаватися слабкості, після всіх докладених зусиль? Протягом першого року лікування слід спостерігатися у нарколога. Спеціаліст помітить у пацієнта ознаки близького зриву і допоможе його уникнути.

    Через рік ваш організм повністю відновиться. Виробляються реакції і ритуали, які допомагають вести здорову повноцінне життя. Чи не відвідуйте місць, де п’ють алкоголь, заведіть корисні звички і захоплення, і ви відчуєте смак життя!

    Ліцензії та сертифікати

    Наші Ліцензії

    Школа консультантів з хімічної залежності
    Лист
    Свідоцтво
    Лист підтримки
    Сертифікат
    Опанасенко Людмила – сертифікат лікаря-спеціаліста
    Сертифікат Опанасенко Людмили
    Залишилися питання?

    Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

      Передзвоніть мені
    • RU
    • UA
    • img

      показати меню

      Передзвоніть мені
      image

      Безкоштовна консультація

      Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

        img
        Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту