Скільки тримаються наркотики в крові

скільки наркотики тримається в крові

Одним із ускладнень, які можуть виникнути при спробах кинути вживати наркотики, є суто біологічний фактор. Раніше ми вже багато говорили про психологічну залежність, яка вимагає психосоціальної корекції, про залежну модель мислення і поведінки. Але, як стверджують фахівці, хімічна залежність – це проблема вживання і залежного мислення. Відповідно і лікувати цю хворобу необхідно, одночасно працюючи з цими двома аспектами. Багато хто впевнений, що поняття «протверезіти» означає вийти зі стану гострої інтоксикації організму. У разі алкоголю – «протверезінням» вважаю наступний ранок після бурхливих веселощів. У разі наркотиків – повернення на планету Земля і повернення здатності говорити людською мовою. Однак, чи так це насправді?

НАВІЩО ПОТРІБНА ДЕТОКСИКАЦІЯ

Вживання психоактивних речовин однозначно має значний негативний вплив на весь організм. Як правило, коли хімічно залежна людина прийняла рішення лікуватися від хвороби залежності, перше, що потрібно їй забезпечити – це детоксикація. Процес детоксикації спрямований на виведення з організму людини токсинів (продуктів розпаду наркотиків), які там опинилися внаслідок вживання.

Звичайно ж, процес детоксикації може займати різний час у різних людей: це залежить і від типу наркотику, і від частоти вживання, і від індивідуальних особливостей людини (це і швидкість обміну речовин, і стан органів та судин, фізична форма, вік і хронічні захворювання). В цілому, кажучи про виведення наркотиків з організму, ми говоримо про процес виведення токсинів з крові. А за швидкість даного процесу відповідає печінка і нирки. Відповідно їх стан і буде впливати на швидкість очищення всього організму. По суті, в процесі детоксикації відбувається штучна стимуляція ниркових функцій, після чого організм починає очищати себе самостійно. Для очищення крові в процесі детоксикації застосовують систему крапельниць, при яких розчини з лікарськими препаратами вливають в кров людини, яка в процесі циркуляції по всьому організму очищує його. Якщо людина у важкому стані і потребує радикальних заходів – здійснюється плазмоферез (глибока чистка крові).

скільки в організмі триває наркотична
Отримати консультацію фахівця

Залишайте заявку і отримайте індивідуальний план лікування

    ЯК ДОВГО РІЗНІ НАРКОТИКИ ВИВОДЯТЬСЯ З КРОВІ

    Якщо говорити про проведення тестування на наркотичні речовини, то тут все набагато простіше. В середньому більшість наркотиків виходить за 7 діб. Пізніше – результати можуть бути не точними, або зовсім не вірними. Але кожен вид наркотику має свою тривалість виведення з крові людини. Так, наприклад, для виведення марихуани з крові знадобиться близько двох тижнів. А ось сильніший і набагато дорожчий наркотик – кокаїн – виводиться з крові вже через 2 дні. Один з найбільш непередбачуваних і небезпечних наркотиків – ЛСД – вже через 1-3 дні не залишить жодного сліду на місці злочину. Такий вид психоактивної речовини, як MDMA, буде виведений з кровотоку протягом 4х днів (в той час, як біохімічний аналіз волосся і через 90 днів покаже наявність речовини в організмі). На виведення популярного молодіжного наркотику – амфетаміну – потрібно від 1 до 3-х днів. Аналогічно і метамфетамін – вже через добу його не можна буде виявити в крові (в сечі наркотик може триматися до 6 днів). Незважаючи на те, що героїн прийнято вважати одним з найтяжчих та найбільш сильнодіючих наркотиків, швидкість його виведення з крові не перевищуватиме 12 (!) годин (в сечі цей наркотик теж особливо довго не затримується – максимум до 2-х днів).

    скільки в крові тримається наркотична речовина

    ПОНЯТТЯ «СУХОСТІ» ТА «ТВЕРЕЗОСТІ»

    скільки тримається наркотик у крові

    У біологічному аспекті розрізняють певні стадії протверезіння. Найперший етап є найбільш важким – це етап гострого прояви «синдрому відміни» (абстинентного синдрому). Він триває в середньому 7-10 днів. Другий, більш легкий, але в той самий час вкрай неприємний етап – важка абстиненція (1-1,5 місяців). Тут також все ще активно можуть проявлятися біологічні наслідки вживання. В середньому через 3-4 місяці біологічний стан людини приходить у норму.

    До людини повертається природний колір шкіри, нормалізується сон, апетит, зникає тремор і нервовий тік. Що ж стосується часу, необхідного для відновлення розумових процесів, пам’яті, координації рухів і підтримання нормального загального самопочуття, то тут вже мова йде про роки. Деякі важкі наркотики будуть роками виходити з кісток людини.

    Хочу зосередити Вашу увагу на тому, що вищезазначений процес протверезіння передбачає тільки повернення тіла (організму) людини в стан повної хімічної чистоти. Це лише одна складова. Якщо в процесі лікування хімічно залежної людини була проведена робота тільки в цій сфері, кажуть, що людина перебуває в «сухості». Фахівці з хімічної залежності стверджують, що говорити про тверезість хімічно залежної людини можна тільки тоді, коли в її особистості відбулися глибинні зміни, були вироблені нові навички, які будуть дозволяти людині перебувати в довічної ремісії (саме ремісії – так, як хвороба залежності – невиліковна), а також жити повноцінним, продуктивним та успішним життям.

    Наркотики ще нікому не принесли щастя, принаймні того щастя, розплата за яке не коштувала б людського життя. Будьте розсудливі – цінуйте життя! ТВЕРЕЗІСТЬ – ВИБІР СИЛЬНИХ!

    Ліцензії та сертифікати

    Наші Ліцензії

    Школа консультантів з хімічної залежності
    Лист
    Свідоцтво
    Лист підтримки
    Сертифікат
    Опанасенко Людмила – сертифікат лікаря-спеціаліста
    Сертифікат Опанасенко Людмили
    Залишилися питання?

    Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

      Передзвоніть мені
    • RU
    • UA
    • img

      показати меню

      Передзвоніть мені
      image

      Безкоштовна консультація

      Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

        img
        Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту