Ігроманія: сучасні реалії та шляхи подолання

ігроманія

Проблема ігрової залежності аж ніяк не втратила актуальності у зв’язку з популяризацією інших видів залежності, таких як наркоманія та алкоголізм. Навпаки – вищезазначені хімічні види залежності досить вагомо підживлюють ігрову залежність та ускладнюють процес одужання. Як і у випадку хімічної залежності, ігрова залежність характеризується, як хвороба, форма психологічної залежності, що проявляється у вигляді патологічного потягу до азартних ігор. Тобто це кінцева стадія втрати контролю над своїми діями.

Незважаючи на нехімічну природу ігрової залежності, це не применшує небезпечність проблеми. Коли людина потрапляє у павутиння цієї страшної хвороби, вона практично повністю втрачає можливість мати повноцінне та вільне життя. По мірі прогресування залежності у людини зникають будь-які цінності та моральні норми, вона перестає трудитися, займатися власним розвитком, приділяти час родині та близьким. З часом, як і у випадку з будь-якою іншою залежністю, ігроман починає повністю деградувати та все його існування зводиться до примітивних бажань та потреб.

Що робити, щоб гра не стала залежністю?

Та чи завжди азартна гра веде до залежності? Чому одні можуть дозволити собі зіграти інколи, щоб таким чином розважитися, чи зняти напругу, а інші програють все до копійки, залазять по вуха у борги та руйнують свої сім’ї.

Відповідь проста – ВІДПОВІДАЛЬНІСТЬ!

Відпочинок, особливо, якщо він пов’язаний з азартною грою, як і будь-яка інша діяльність, потребує відповідального ставлення. Насправді ж гра може слугувати чудовим інструментом зняття напруги, відпочинку від роботи, проведення часу з друзями, або ж просто – варіантом проведення дозвілля. А для того, щоб безневинна гра не перетворювалася в руйнівну та всепоглинаючу залежність, варто лише дотримуватися простих правил.

З метою дотримання пріоритетів соціальної відповідальності Українська Національна Лотерея розробила програму Відповідальної гри. Данна програма направлена на інформування громадян щодо принципів, за якими має здійснюватися гра, профілактику виникнення ігрової залежності та перешкоджання розвитку залежності шляхом психологічної допомоги фахівців із залежності.

ігрова залежність
Отримати консультацію фахівця

Залишайте заявку і отримайте індивідуальний план лікування

    Посібник з ігроманії: профілактика та допомога залежним

    В рамках реалізації вищезазначених пріоритетів було проведене масштабне наукове дослідження Науково-дослідним інститутом психіатрії МОЗ України. Результати наукової роботи були оформлені у посібник «Ігроманія: сучасні реалії та шляхи подолання». У даному науково-популярному посібнику наведені дані наукового аналізу проблеми патологічної пристрасті до азартних ігор – ігроманії, яка сьогодні є не лише серйозною соціальною проблемою, а й медичною зокрема. Видання містить сучасні відомості про ігроманію, дані щодо чинників, які призводять до гральної залежності, стадії її розвитку та фаз поведінки пацієнтів, що становлять так званий ігровий цикл, розуміння якого важливе для формування відповідних психотерапевтичних завдань. Посібник розроблений з метою забезпечення психологічної допомоги як особам із гральною залежністю, так і членам їхніх родин та близькому оточенню. Окрему увагу приділено варіантам профілактики та реабілітації пацієнтів з ігроманією та терапевтичним підходам до боротьби з цією проблемою. Дане видання призначене для широкого кола читачів та фахівців. Також ця наукова праця доповнила концепцію програми «Відповідальна гра», яка була запроваджена Українською Національною Лотереєю з метою формування у їхнього споживача культури гри та захисту споживача лотерейних послуг від потрапляння у проблему гральної залежності.

    ігроманія це

    Дізнайтеся більше

    ігроманія хвороба

    У четвер 10 січня о 12:00 у медіа-центрі «Інформатор», що за адресою: Басейна 2, буде проходити прес-конференція за участю керівників Української Національної Лотереї та незалежних фахівців з різних видів залежності Міжнародної Антинаркотичної Асоціації.

    Запрошуємо відвідати даний захід представників засобів масової інформації та усіх охочих. Після прямого ефіру Ви матимете можливість задати як представникам УНЛ, так і фахівцям із залежності будь-які питання, які Вас цікавлять.

    Чекаємо на Вас!!!

    ТВЕРЕЗІСТЬ – ВИБІР СИЛЬНИХ!

    Залишилися питання?

    Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

      Передзвоніть мені
    • RU
    • UA
    • img

      показати меню

      Передзвоніть мені
      image

      Безкоштовна консультація

      Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

        img
        Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту