Кодування за методом Довженко

Кодування Довженко

Кодування за методом Довженко було винайдено у 1984 році лікарем Олександром Романовичем Довженко. Завдяки цій методиці він прославився на весь колишній Радянський Союз. Скажемо навіть більше, нею користуються досі не тільки в країнах СНД, а й у всьому світі.

Чи ефективна вона? Це вже ціла дискусія… Чи шкодить пацієнтам? Теж питання відносне. По суті, в цьому ми й будемо розбиратися в даній статті.

Як проводиться лікування алкоголізму за методом Довженко?

Важливим моментом проведення лікування алкоголізму за методом Довженко є добровільність. Пацієнт повинен сам прийти до того, що йому необхідно кинути пити. Якщо його будуть змушувати родичі, то нічого не вийде. Доведено, що мала частина людей піддається гіпнозу як такому. А так, людина ніби кладе додатковий блок на маніпуляції лікаря.

Власне, з розумінням цього побудований сам процес кодування. Адже на нього навіть даються гарантії – успіх у 80-90% випадках. Чи так це, сказати складно, але все ж.

Повернемося до етапів проведення процедури “кодування за методом Довженко”:

  1. Починається все з підготовки пацієнта. По суті, це знайомство терапевта з хворим. Така собі невимушена бесіда. Лікар ніби по ниточках витягує з алкоголіка всю необхідну інформацію: як давно він п’є, чому почав, продовжує, наскільки важко йому відмовитися, чи хоче він це зробити, якщо ні, то що служить причиною такого рішення і так далі. Оскільки формується довірлива атмосфера, залежний відчуває себе безпечно і може відкриватися, співпрацювати з наркологом. Коштом цього він сприймає доведення лікаря про те, наскільки шкідливий алкоголь, чому краще взагалі від нього відмовитися. До того ж нарколог, крім повчань, налаштовує його на позитивний лад, селить в його серці надію, що у нього все вийде.
  2. Далі відбувається сам процес кодування. Цікаво, що весь час людина свідома. Фокус її уваги спрямований на гіпнотизера. Останній, своєю чергою, запевнює її наскільки згубний алкоголь і як сильно вона постраждає, якщо знову його застосує, порушивши кодування. Процедура триває 5 годин. Після, вважається, залежний позбавляється від потягу до п’янких напоїв та отримує задоволення від тверезого життя.
  3. Після закінчення сеансу лікар проводить інструктаж алкоголіку, його родичам, як себе поводити перші кілька днів після гіпнотерапії. А також, що робити залежному далі.

Що б хто не казав, але цей спосіб не є панацеєю. Інакше, не було б стільки уваги та постійних експериментів щодо тем, котрі стосуються позбавлення від алкозалежності.

кодування за методом Довженко
Отримати консультацію фахівця

Залишайте заявку і отримайте індивідуальний план лікування

    Переваги та недоліки кодування за методом Довженко

    Всі ми знаємо, як алкоголь впливає на організм. Тому, позбавиться від вживання його при здоровому глузді було б природно. Кодування за методом Довженко тут якраз доречне. Уявіть, Ви витратите на лікування захворювання не рік, як це рекомендують більшість програм одужання, медичні установи, а всього лише один день.

    Пропозиція здається привабливою, але навіть у цій, здавалось би, чистій водоймі є величезні, гострі підводні камені. Про які потрібно знати, перш ніж вдаватися до впливу на підсвідомість Вашого близького. Варто пам’ятати про наступні факти:

    • Гіпнотерапія підходить на першій і другій стадіях алкоголізму.
    • Процедура буде неефективна без повної внутрішньої згоди хворого.
    • Не всі люди сприйнятливі до гіпнозу.
    • До кодування потрібно 2 тижні утримуватися від алкоголю.

    На різних джерелах по запиту “лікування алкоголізму за методом Довженко відгуки” або “метод Довженко відгуки”, вказується, що він не має протипоказань. Це не так. Насправді процедура заборонена, якщо у людини виявлені серйозні психічні порушення, в тому числі алкогольний делірій.

    Підсумуємо. Перевагою є швидкість проведення й обіцяний миттєвий результат. Недоліками:

    • Позбавлення від потягу – недостатньо. Залежний починає пити через внутрішні конфлікти, психологічні травми, відсутність досвіду справлятися зі складними ситуаціями. Не вирішивши свої глибинні проблеми, він може перемкнутися на іншу, харчову, сексуальну, ігрову, навіть наркотичну залежність.
    • Такий метод не всім підходить. Як ми вже писали, не всі люди сприйнятливі до гіпнозу.

    З приводу “метод Довженко ціна” – вартість варіюється від 2000 гривень і вище.

    лікування алкоголізму за методом Довженко відгуки

    Як вилікувати алкоголізм назавжди в Києві?

    метод Довженко відгуки

    Щоб по-справжньому запустити процес знищення алкозалежності зі свого життя, потрібно не просто кодуватися, а шукати клініки лікування алкоголізму в Києві, реабілітаційні центри, якісних психологів, психотерапевтів.

    Повторимося, не дарма все це існує і розвивається далі. Скажімо по секрету, що навіть самі лікарі, які проводять кодування, впевнені, що його недостатньо. Та й почитайте “кодування за методом Довженко відгуки”…

    Зрозумійте, час свободи від спиртного людина може використовувати як для поліпшення свого життя, так і для депресії, деградації, очікування закінчення дії гіпнозу, подальшого вживання…

    Реабілітаційний центр “Центр Здорової Молоді” ні в якому разі не відкидає такий спосіб лікування алкоголізму. Швидше пропонує додаткові процедури, які допоможуть зміцнити тверде рішення людини залишатися тверезою:

    1. Щоденну роботу з психологами, психотерапевтами, консультантами з хімічної залежності.
    2. Повний цикл інформації про залежності: від визначення до дієвих способів її приборкання.
    3. Допомога в самореалізації: виборі роботи, постановці цілей.
    4. Формування здорового оточення.
    5. Робота з родичами залежних.

    В результаті алкозалежний отримує можливість не просто позбавиться від бажання пити, а дійсно розв’язує свої проблеми, які заважали йому вийти на рівень свободи від етилового спирту.

    Більше інформації на тему лікування алкоголізму, кодування за методом Довженко Ви можете отримати за телефонами на нашому сайті анонімно і безкоштовно.

    Ліцензії та сертифікати

    Наші Ліцензії

    Школа консультантів з хімічної залежності
    Лист
    Свідоцтво
    Лист підтримки
    Сертифікат
    Опанасенко Людмила – сертифікат лікаря-спеціаліста
    Сертифікат Опанасенко Людмили
    Залишилися питання?

    Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

      Передзвоніть мені
    • RU
    • UA
    • img

      показати меню

      Передзвоніть мені
      image

      Безкоштовна консультація

      Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

        img
        Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту