Мефедрон: вплив на організм, звикання, наслідки

Мефедрон

Щорічно наркотики забирають життя мільйонів людей в усьому світі. Але найстрашніше, що заборонені речовини постійно удосконалюються і видозмінюються. Одним з найбільш небезпечних сьогодні вважається мефедрон, який по впливу нагадує екстазі, амфетамін і кокаїн.

Мефедрон – це синтетичний препарат, який об’єднує відразу два потужних речовини: амфетамін і катинон (природний амфетамін з листя африканського чагарника Ката). Зовні мефедрон виглядає як порошок білого кольору без запаху і зазвичай зустрічається в формі капсул і таблеток (рідше – в рідкому вигляді). Тому його можна нюхати, пити, ковтати або колоти внутрішньовенно.

Формула мефедрона постійно змінюється, тому її досить складно протестувати і дізнатися, яким саме токсичним ефектом вона володіє.

Мефедрон: наслідки вживання:

  • безсоння;
  • прискорене серцебиття;
  • короткочасна амнезія;
  • спазм м’язів ніг і щелепи;
  • кровотечі, болі і набряки;
  • синусити та інші захворювання.

А після 3 днів після прийому у людини з’являється навіть специфічний запах поту і сечі.

Що таке мефедрон, і як формується залежність від наркотику?

У медичних колах речовину називають мефедрон, а на сленгу молоді речовина носить назву “magic” і є не просто стимулятором, а й ейфоретиком. Наркотик не просто дає можливість відчути відчуття ейфорії, але і вимагає постійного збільшення дози. Відповідно, дуже скоро організм перестає справлятися з отриманим кількістю наркотичних речовин, і виникає передозування.

Тривалий прийом ділиться на три фази:

  • спочатку наркоман починає приймати мефедрон для отримання ейфорії. На цьому етапі відразу після вживання залежний стає балакучим, комунікабельним і відкритим у стосунках з іншими людьми;
  • на другій фазі мефедрон вже не використовується лише для спілкування або підвищення активності, а приймається наркоманом поодинці для отримання гормону щастя. Крім того, досягти стану ейфорії вже не просто навіть зі збільшенням дози, тому виникає розчарування;
  • третя фаза проявляється вже в стійкій залежності від мефедрона, адже тепер людина живе лише заради однієї ідеї – отримати задоволення від вживання наркотику.

Марафон залежного, що вживає мефедрон, може тривати максимум до 2 років, а точний термін залежить від фізіологічного та психологічного стану людини. На жаль, результат від прийому один – у наркомана з’являються серйозні проблеми зі здоров’ям, вилікувати які можна тільки в спеціалізованій клініці.

мефедрон що це
Отримати консультацію фахівця

Залишайте заявку і отримайте індивідуальний план лікування

    Реабілітація та методи лікування від мефедрона в “ЦЗМ Україна”

    Як діє мефедрон, що це і чим небезпечний наркотик вже відомо, але також важливо розуміти, що починати лікування необхідно при перших ознаках наркотичної залежності. У клініці “Центр здорової молоді” використовуються нові методи лікування і боротьби з небезпечною недугою, які полягають в комплексному підході і повну відмову від прийому небезпечної речовини.

    Перший етап лікування заснований на проведенні повної детоксикації організму від мефедрона і позбавленні від фізичного потягу. На другому етапі досвідчені лікарі клініки проводять обстеження пацієнта, в ході якого визначається рівень нанесеної шкоди організму. Після здійснення всіх необхідних маніпуляцій усуваються соматичні недуги наркозалежного. Також на другому етапі до роботи приступають психотерапевти і психологи, які за допомогою сучасних методик мотивують пацієнта до добровільного лікування і повної відмови від вживання.

    Заключний етап являє собою психологічну реабілітацію з подальшою адаптацією пацієнта в соціумі. До того ж, третій етап є найважливішим у лікуванні наркоманії, адже за допомогою групових та індивідуальних занять в клініці “ЦЗМ Україна” людина починає усвідомлювати те, що відбувається і повертатися до нормального і повноцінного життя.

    Звертайтесь зa кваліфікованою допомогою в лікуванні залежності – збережіть життя і здоров’я своїх близьких!

    мефедрон наслідки
    Ліцензії та сертифікати

    Наші Ліцензії

    Школа консультантів з хімічної залежності
    Лист
    Свідоцтво
    Лист підтримки
    Сертифікат
    Опанасенко Людмила – сертифікат лікаря-спеціаліста
    Сертифікат Опанасенко Людмили
    Залишилися питання?

    Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

      Передзвоніть мені
    • RU
    • UA
    • img

      показати меню

      Передзвоніть мені
      image

      Безкоштовна консультація

      Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

        img
        Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту