Офіційне відкриття літньої школи соціального працівника

Місія школи

Учора, 17 липня у місті Києві відбулося офіційне відкриття школи соціального працівника, яка триватиме 3 тижні. Нагадаємо, що Центр Здорової Молоді вже понад 19-ти років організовує та проводить такі школи, основною метою яких є надання одужуючим від залежності людям можливості отримати освіту та працевлаштуватися (більше: «ЯК ЗДОБУТИ ОСВІТУ ТА ПРАЦЕВЛАШТУВАТИСЯ ЗАЛЕЖНІЙ ЛЮДИНІ» ). Для більшості залежних такі школи є чи не єдиним шансом змінити свої життя, адже ані вищої (а часто і середньої) освіти, ані фінансових можливостей її здобути у цих хлопців та дівчат, нажаль, немає. Тому, не дивлячись на те, що попередня школа проходила зовсім нещодавно, вже з’явилися нові молоді люди, які бажають пройти курс навчання та знайти своє місце у цьому непростому світі.

Офіційне відкриття літньої школи соціального працівника

Знайомство та офіційне відкриття школи

Коли усі учасники школи з‘їхалися та вже встигли трошки перезнайомитися один з одним, розпочалося офіційне відкриття школи. Після вступного слова керівника школи – Сурженко Віталія Михайловича, учасників один за одним запрошували до кабінету для того, щоб організатори та викладачі могли особисто познайомитися з ними, дізнатися про їхні побажання, очікування, плани та бачення свого подальшого розвитку в організації. Для консультації та психологічної підтримки був запрошений досвідчений психолог, фахівець по роботі з залежними та співзалежними людьми – Лебедєва Валентина Ємільянівна. Після цього, згідно до старої доброї традиції, було зроблене колективне фото напам‘ять та учні почали готуватися до першого заняття.

Знайомство та офіційне відкриття школи

Робота у соціальних мережах, як прогресивний напрямок профілактики

На сьогодні реклама у мережі Інтернет, та, зокрема, у соціальних мережах, стала, мабуть, найефективнішою серед усіх рекламних носіїв. Адже вже мало хто читає газети чи об‘яви-усі в телефонах і ноутбуках. От і Центр Здорової Молоді не відстає від тенденцій сучасного світу. Тому, готуючи майбутніх фахівців з профілактики та соціальної роботи, на школу було запрошено фахівця по роботі з соціальними мережами (SMM) – Мухамеда. Перше заняття спікер присвятив вивченню соціальної мережі Instagram в режимі «інтенсив». Не дивлячись, навіть, на те, що більшість присутніх мало що знали про специфіку даної тематики, усі уважно, та навіть з захватом, слухали спікера та записували за ним. Також учням було запропоновано виконати практичне завдання, створивши алгоритм свого бізнесу у додатку Instagram. Такі групи сильно надихають залежних, адже вони бачать таких, як і вони самі, простих парубків, які завдяки власним зусиллям та наполегливості досягли успіху в житті.

Робота у соціальних мережах

Група психотерапевтичної взаємодопомоги

Такі групи, мабуть, є найважливішими для одужання залежних людей. На таких групах вони можуть винести у терапевтичне коло свої проблеми та почути зворотний зв’язок від товаришів по одужанню, адже, як ми добре знаємо – зі сторони завжди краще видно свої дефекти характеру та помилки. А ще значної мотивації надають чужі приклади одужання, діючи за принципом: «якщо він зміг-то і я зможу!». Для проведення першої групи взаємодопомоги був запрошений досвідчений психотерапевт та фахівець в галузі залежності. Це була непроста група, адже на ній школярі знайомилися та уперше відкривали один перед одним свої проблеми та ділилися переживаннями.

Група психотерапевтичної взаємодопомоги

Дозвілля

По закінчені трудового дня школярі мали повне невід’ємне право на веселе та активне дозвілля. І хоча будівля, в якій проводилася школа, знаходилася далеко за містом, хлопці та дівчата мали чудову нагоду відвідати мальовниче озеро Крюковщини, полежати на золотистому пляжі, скупатися у теплій, як молоко, воді та пограти у волейбол, та, таким чином – краще познайомитися.

Досуг

***

Надання колишнім залежним людям освіти та можливості працевлаштування для того, щоб вони могли закріпитися у тверезості та більш ніколи не повертатися до старого способу життя – є одним з 3-х основних напрямків діяльності Центру Здорової Молоді, наряду з первинною допомогою (лікування) залежним людям (більше: «НАВІЩО ПОТРІБЕН ПОВНИЙ КУРС ПСИХОСОЦІАЛЬНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА РЕСОЦІАЛІЗАЦІЇ» ) та з профілактикою виникнення залежності у населення (більше: «ПРОФІЛАКТИКА НАРКОМАНІЇ: ЩО МАЄ ЗНАТИ ДИТИНА» ). Усі ці напрямки діяльності по боротьбі з залежністю є, безперечно, важливими, і кожному з них слід приділяти достатньо уваги та значимості.

БУДЬТЕ ЗДОРОВІ ТА ЗАЛИШАЙТЕСЯ З НАМИ!

Залишилися питання?

Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

    Передзвоніть мені
  • RU
  • UA
  • img

    показати меню

    Передзвоніть мені
    image

    Безкоштовна консультація

    Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

      img
      Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту