«Останній герой» або «як пережити свята»

Свята – страшний провокатор алкогольних інтоксикацій

Коли завершуються свята люди повертаються на роботи: хтось відпочивши, хтось з новими грандіозними планами та амбіціями, хтось з натхненням та азартом, а хтось – дуже втомлений та хворий. Не секрет, що у святкові дні люди не тільки веселяться, їдять салати, але й багато вживають спиртних напоїв, що часто призводить до отруєнь («ОЗНАКИ ТА СТАДІЇ РОЗВИТКУ АЛКОГОЛІЗМУ») та потраплянь до лікарень. В ці дні від алкогольного отруєння часто страждають навіть ті люди, які загалом до зловживання спиртними напоями не схильний.

Похмілля

Факторів, які спричиняють таку ситуацію, багато: це і сприятливе середовище, і ілюзія вседозволеності через святковий настрій, і забуття щодо наслідків надмірного вживання алкоголю. Якби там не було, ми маємо наслідки. Вже багато років статистичні дані підтверджують небувалий спалах алкогольних отруєнь у період новорічних свят. Як же вберегти себе та швидко повернутися до форми?

Як швидко позбутися похмілля: 7 порад

Більше пийте

В даному випадку ми закликаємо вас вже не випити, а просто пити. Пийте більше звичайної чистої води, навіть, якщо і не дуже хочете. Вода допоможе якомога швидше вивести алкоголь з організму людини. Також корисно вживати солодкий чай з м’ятою та мелісою, або ж нежирний кефір. Такі продукти швидко нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту і сприятимуть покращенню стану людини.

Як швидко позбутися похмілля: 7 порад

Здоровий сон

Іншим немало важливим фактором, який є вкрай сприятливим для швидкого виходу зі стану похмілля є повноцінний тривалий глибокий сон. Наші діди не просто так казали: «Сон – найкращі ліки». Під час глибокого сну організм та психіка людини повністю відпочиває та немовби перезавантажується, що сприяє швидкому звільненню від неприємних та небажаних станів.

Контрастний душ 

Контрастний душ – ще один дієвий лайфхак для тих, хто швидко хоче повернутися до нормального працездатного стану. Завдяки такому методу також досягається перезавантаження організму, адже вода (душ) впливає одночасно на всі рецептори, які розташовані по всьому тілі, а різка зміна тепла на холод забезпечує їх збудження. Тіло немов оновлюється, забуваючи свій попередній неприємний стан.

Компрес

Прохолодний компрес краще будь-яких медичних ліків здатен зняти головні болі, які доволі закономірно виникають внаслідок надмірного вживання алкоголю.

Компрес від Похмілля

Прогулянка на свіжому повітрі

Рух та чисте свіже повітря – те, що дійсно лікар виписав би людині, яка страждає від похмілля. Свіже повітря (особливо прохолодне) сприяє протверезінню, а рухи та фізичні вправи сприяють виведенню токсинів з тіла разом з потом (головне – вправи не повинні бути занадто важкі!).

Мед – всьому голова

У стані алкогольного похмілля людина часто відчуває слабкість та апатію. Причиною цьому слугує нестача глюкози, яка виникла через надмірну кількість алкоголю в крові. Мед, який містить велику кількість природної корисної глюкози, сприяє відновленню балансу та виведенню, таким чином, токсинів з організму людини.

Не пропускайте сніданок

Навіть, якщо Ви погано себе почуваєте і Вас нудить, Ви не повинні пропускати сніданок, адже він є найважливішою складовою щоденного раціону людини. Бажано навіть, щоб при похміллі сніданок був якомога жирнішим. Це може бути бульйон з зеленню, локшина чи інші поживні страви.

Не пропускайте сніданок після Похмілля

Коли слід бити тривогу

Вище ми навели невелику інструкцію щодо того, як допомогти собі при похміллі в домашніх умовах. Якщо стан погіршується, слабкість не проходить, голова болить так само, чи навіть – ще більше, Вас нудить, періодично спостерігається блювотиння, НЕ ЗАЙМАЙТЕСЯ САМОЛІКУВАННЯМ! Вам варто звернутися до професіоналів. Ви можете звернутися до нас, подзвонивши за цілодобовою безкоштовною гарячою лінією та викликати швидку додому, або ж для перевезення до нашого медичного центру.

Коли слід бити тривогу після Похмілля

Стан тяжкої алкогольної інтоксикації – це не те, з чим можна жартувати чи експериментувати. Особливо, якщо у людини це вперше та її організм зовсім не має толерантності до алкоголю. Наші фахівці нададуть швидку, професій та комплексну допомогу хворому та за короткий час повернуть його до нормальної фізичної та психологічної форми («ДЕТОКСИКАЦІЯ ОРГАНІЗМУ, ЯК ЕТАП ЛІКУВАННЯ АЛКОГОЛІЗМУ»). Не витрачайте свій час та не грайтеся з людським життям, адже алкогольна залежність – це страшна і вкрай підступна хвороба, яка здатна непомітно увірватися в Ваше життя та геть зруйнувати його вщент («КОДУВАННЯ ВІД АЛКОГОЛІЗМУ У ЦЕНТРІ ЗДОРОВОЇ МОЛОДІ»). Не запускайте, будьте обачні та довіртеся професіоналам.

БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ ТА БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!

Залишилися питання?

Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

    Передзвоніть мені
  • RU
  • UA
  • img

    показати меню

    Передзвоніть мені
    image

    Безкоштовна консультація

    Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

      img
      Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту