Зимовий табір для залежної молоді

Навіщо потрібні антинаркотичні табори

На цьому тижні розпочався довгоочікуваний плановий 13-й Антинаркотичний спортивно-терапевтичний табір для молодих (та дорослих) людей, які страждають від хвороби хімічної («ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ ДЛЯ ЗАЛЕЖНИХ»  ) та нехімічної залежності («ЛІКУВАННЯ ІГРОВОЇ ЗАЛЕЖНОСТІ, ЯК ОДИН З ОСНОВНИХ НАПРЯМКІВ ДІЯЛЬНОСТІ ЦЕНТРУ ЗДОРОВОЇ МОЛОДІ»).

Зимовий табір для залежної молоді

Міжнародна Антинаркотична Асоціація, до складу якої входить Центр Здорової Молоді, вже протягом багатьох років проводить подібні табори, які переслідують одну єдину мету – дати залежним людям віру у себе та шанс змінити свої долі та повернутися до здорового та щасливого життя. Такі табори мають велике значення для тих людей, які наразі одужують від хвороби залежності та перебувають на лікуванні у закладах психосоціальної реабілітації («НАВІЩО ПОТРІБЕН ПОВНИЙ КУРС ПСИХОСОЦІАЛЬНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА РЕСОЦІАЛІЗАЦІЇ» ) у багатьох містах України. 

Зимовий табір для залежної молоді 2

Формат та план проведення табору

Антинаркотичний табір має освітньо-розважальний формат, в якому користь поєднується з активним відпочинком та спортом. З однієї сторони він сповнений цікавих психотерапевтичних груп, груп взаємодопомоги для залежних, зустрічей, семінарів та консультацій з досвідченими психологами, адиктологами та фахівцями з залежності. А з іншої сторони, левову частку усього заходу займають спортивні змагання, турніри, конкурси, яскраві концерти та веселі дискотеки. Такий формат, на думку організаторів, є оптимальним, адже він дозволяє учасникам табору засвоювати корисну інформацію щодо їхньої хвороби та того, як правильно від неї одужувати, та, при цьому, не перевантажує їх, дозволяючи вдосталь відпочивати, веселитися та спілкуватися з товаришами («11-ИЙ ВСЕУКРАЇНСЬКИЙ АНТИНАРКОТИЧНИЙ ТАБІР ВІДКРИТО: ЯК ЦЕ БУЛО»). 

Зимовий табір для залежної молоді 3

Кожен табір проходить, відповідно до сталого плану, який передбачає присвячення кожного дня певній події. Так, кожний табір обов’язково включає День лікаря («ДЕНЬ ФАХІВЦЯ В СФЕРІ ЗАЛЕЖНОСТЕЙ НА 11-МУ АНТИНАРКОТИЧНОМУ ТАБОРІ»), День патріотизму («ДЕНЬ ПАТРІОТИЗМУ НА 11-МУ АНТИНАРКОТИЧНОМУ СПОРТИВНО-ТЕРАПЕВТИЧНОМУ ТАБОРІ») та Батьківський день («БАТЬКІВСЬКИЙ ДЕНЬ НА 11-МУ АНТИНАРКОТИЧНОМУ СПОРТИВНО-ТЕРАПЕВТИЧНОМУ ТАБОРІ»). Також на кожному таборі проводяться спортивні змагання з таких видів спорту, як: футбол, водне поло, тріатлон, арчерi таг, перетягування канат та інші.

Зимовий табір для залежної молоді 4

Ще більше спорту

Антинаркотичні табори завжди мають значний акцент на спортивному розвитку молоді, адже, як свідчать медичні дослідження в галузі залежності: спорт – це дуже важливий фактор одужання залежної людини, адже він формує не тільки здорове тіло, а й міцний характер («ЗДОРОВИЙ СПОСІБ ЖИТТЯ ДЛЯ ЗАЛЕЖНИХ»). Вже з самого першого дня табору на молодь очікувала енергійна зарядка від українського професійного боксера – Романа Головащенко. Такі тренування зі спортивними зірками вже давно стали нормою для учасників табору, адже кожний табір радує молодь все новими відомими зірковими обличчями, які з радістю діляться з одужуючими не тільки спортивним, а й життєвим досвідом.

Зимовий табір для залежної молоді 5

Візит чемпіона

Продовжуючи розповідати про наших чемпіонів, ми не можемо оминути візит мера нашої столиці, видатного спортсмена, відомого політика та просто хорошої людини – Віталія Кличка. Віталій виступив з вітальним словом, в якому надихнув молодь на подальші перемоги. Він поділившись власною історією досягнень, злетів та падінь, запевнивши хлопців та дівчат у тому, що труднощі – це нормально і треба вміти їх гордо долати, а доля обов’язково винагородить нас за це!

Зимовий табір для залежної молоді 6

Вечірні концерти

Вечірні концерти-це окрема тема, яка заслуговує на особливу увагу. Причиною тому ж той факт, що концерти, які відбуваються на Антинаркотичному таборі – це від самого початку і до кінця творіння самих організаторів, співробітників асоціації та одужуючих від залежності учасників програми і волонтерів («ЯК ЗАЛЕЖНІЙ ЛЮДИНІ ПОВЕРНУТИСЯ В СОЦІУМ» ). Ми не запрошуємо професійних ведучих чи акторів; натомість-все робимо своїми руками. Саме тому наші концерти неймовірно глибоко торкаються серця кожного та назавжди залишаються у пам’яті. Що ж до самих учасників табору-то вони із задоволенням та натхненням готують кумедні сценки, музичні та вокальні виступи, циркові фокуси та навіть справжні театральні постанови.

Зимовий табір для залежної молоді 7

Та і це не все. Як завжди, до вечірніх концертів долучалися і старі добрі друзі асоціації та Центру Здорової Молоді, відомі естрадні зірки, зірки спорту, публічні діячі, виконавці пісень, ансамблі та гумористи.

Як самі зірки зізнаються, для них ж вкрай важливим відвідування таких таборів, адже вони не тільки надихають молодих людей, які відважно боряться за повернення своїх життів та за щастя, а й самі надихаються на подальші перемоги, спостерігаючи за тим титанічним трудом, який щодня здійснюють залежні у боротьбі з хворобою.

Зимовий табір для залежної молоді 8

ЗАЛИШАЙТЕСЯ З НАМИ-ДАЛІ БУДЕ ЩЕ ЦІКАВІШЕ!

Залишилися питання?

Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

    Передзвоніть мені
  • RU
  • UA
  • img

    показати меню

    Передзвоніть мені
    image

    Безкоштовна консультація

    Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

      img
      Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту