Альтернативні та нетрадиційні методи лікування алкоголізму та наркоманії: частина 2

У попередній статті ми вже розглянули деякі види нетрадиційних підходів до лікування залежності. Зараз ми дізнаємося ще більше народних, або ж неофіційних методів та інструментів у подоланні пагубної хвороби.

Нетрадиційні методи лікування залежності (продовження)

Гомеопатія

Ця система лікування базується на використання невеликих доз лікарських засобів, у склад яких входить та речовина, яка у великих дозах викликає у людини симптоми, подібні до симптомів самого захворювання. Тут вплив здійснюється за принципом зворотного зв’язку, що дозволяє організму відновляти свою функціональність. Так, наприклад, для лікування алкогольної залежності використовують таку речовину, як дисултферат, який перетворює алкоголь в організмі людини у токсичну отруту, чим змушує організм сам позбутися його. Організм активізує діяльність печінки та нирок, та починає сам себе очищати. Кожен раз, коли до організму буде потрапляти алкоголь, людина буде переживати страшну нудоту та блювоту. Згодом людина відчує відразу від спиртного. Гомеопатичні лікарські речовини не потребують повної відмови від вживання. Потяг до алкоголю чи наркотиків буде зникати повільно, сам по собі.

Нетрадиційні методи лікування залежності

Ароматерапія

Цей метод базується на лікуванні ароматами і ефірними маслами. Це, звісно, лише додатковий метод, та все ж таки він є доволі ефективним. Одужуюча від залежності людина відчуває значну нестачу позитивних емоцій, приємних відчуттів та яскравих вражень. Духмяні запахи, у поєднанні з приємною розслаблюючою музикою, створюють атмосферу, в якій залежний може нарешті відчути мир у своєму серці та на власному досвіді впевнитися у тому, що життя – прекрасне. Усі ці методи чудово підійдуть для лікування тієї людини, яка лікуватися ну зовсім не прагне. Точніше прагне, але не вона, а її родичі. Зрозумівши, що нікуди не подітися, залежний буде спершу нехотя кататися на кониках та пити трав’яні настоянки, а згодом він неодмінно це полюбить, адже зрозуміє, що це далеко не найважчий метод лікування, який могла видумати матуся («ЯК ЗМУСИТИ ЛЮДИНУ ПЕРЕСТАТИ ВЖИВАТИ» ).

Ароматерапія

Необґрунтовані методи лікування

Говорячи про нетрадиційні методи лікування залежності, ми вживали таку назву через те, що такі методи не підтвердили свою ефективність клінічними випробуваннями, та, при цьому, вони мають чітку обґрунтованість з точки зору медичної науки. У випадку ж, так званих, необґрунтованих методів лікування, немає ані першого, ані другого. Як ви вже, мабуть, здогадалися, до таких методів лікування відносяться такі підходи до подолання залежності, як: цілительство, викачування яйцями (що, до речі, досить часто користується попитом у бажаючих швидко та без зусиль позбавитися залежності), шепотіння, маніпулювання життєвою енергією та безконтактне лікування. Також до таких методів відносять і уринотерапію, копротерапію та желчетерапію, суть яких полягає у впливі на організм людини її ж власними відходами життєдіяльності.  Такі види, як медетерапія, цірконіетерапія та літотерапія, базуються на теорії про взаємодію мідних та цирконієвих браслетів з організмом людини, що, нажаль, не було доведено жодним лікарем чи науковцем. Найбільш підозрілим у всіх цих методах є те, що їх засновники чи практики будь-що ухиляються від пропозицій перевірити дієвість їхніх методів шляхом лабораторно-клінічних досліджень, або іншими об‘єктивними методами перевірки.

Необґрунтовані методи лікування

Висновки

Ми ознайомили вас практично з усіма відомими на сьогодні методами нетрадиційної медицини, та навіть розглянули методи, до яких вдаються найбільш зневірені люди. Звичайно, що Ви і тільки Ви будете обирати метод, який будете застосовувати для лікування проблеми залежності у Вас, або Вашої близької людини («ЧИ МОЖЛИВО САМОСТІЙНО ПЕРЕСТАТИ ВЖИВАТИ НАРКОТИКИ ЧИ АЛКОГОЛЬ» ). Єдине, на чому хочеться закцентувати Вашу увагу, це те, що об‘єднує усі нетрадиційні методи лікування залежності. А саме – це перекладання відповідальності за своє одужання на інших та бажання отримати результат, не прикладаючи жодних зусиль. Описаний у попередніх статтях метод психосоціальної реабілітації та ресоціалізації («НАВІЩО ПОТРІБЕН ПОВНИЙ КУРС ПСИХОСОЦІАЛЬНОЇ РЕАБІЛІТАЦІЇ ТА РЕСОЦІАЛІЗАЦІЇ» ) передбачає прикладання чималих зусиль для зміни самого себе, своїх установок, звичок, для побудови нової конструктивної системи цінностей та формування незалежної моделі мислення («ЗАЛЕЖНЕ МИСЛЕННЯ» ) та поведінки. У цьому довготривалому і тяжкому процесі приймають участь не тільки фахівці та психологи. Головну роль в ньому виконують самі залежні, адже без бажання змінитися та змінити своє життя, ніякі новітні методики, чудодійні препарати та найвизначніші фахівці не здатні допомогти залежному одужати. Більш того: не слід забувати і про те, що, навіть позбувшись наслідків вживання та тяги шляхом нетрадиційної медицини, залежний все ще потребує допомоги, адже та модель поведінки, яка сформувалася в нього протягом періоду вживання, є абсолютно не сумісною із життям та взаємодією із соціумом. Залежний потребує обов’язкової ресоціаліщації та повторної соціальної адаптації («ЯК ЗАЛЕЖНІЙ ЛЮДИНІ ПОВЕРНУТИСЯ В СОЦІУМ» ).

Фахівці Центру Здорової Молоді вже понад 10 років допомагають залежним одужувати від страшної хвороби. В процесі своєї роботи вони використовують різноманітні психотерапевтичні інструменти, методи групових терапій, індивідуальні консультування, мотиваційні методи, соціальні інструменти адаптації залежного, арт-терапевтичні методи («АРТ-ТЕРАПІЯ ЯК ЕФЕКТИВНИЙ МЕТОД РЕАБІЛІТАЦІЇ ЗАЛЕЖНИХ» ), а також безліч інших методів та підходів до лікування залежності. Та, при всьому цьому, вкрай важливо, щоб, нехай і не відразу, та, хоча б на 3-5му місяці тверезого життя у залежного з’явилася власна мотивація та прагнення позбутися цієї страшної проблеми. Інакше, навіть після багаторічного перебування у стані ремісії, залежний рано чи пізно, та все ж таки повернеться до старого образу життя.

Отож, ті люди, які звертаються до нетрадиційних швидкодіючих та магічно-містичних способів лікування, насправді ж, просто не хочуть діяти, напружуватися, брати на себе відповідальність («ЧИ МОЖЛИВО ВИЛІКУВАТИ АЛКОГОЛІКА АБО НАРКОМАНА» ). Таким чином, вони просто проявляють дитячу модель поведінки у всій її красі: «хочу все і одразу, і, щоб при цьому нічого не робити…» Нетрадиційні методи можуть бути використані – не більше, як доповнення до основної програми лікування. В такому разі вони дійсно матимуть позитивний вплив та сприятимуть процесу одужання залежного.

Висновки

Шановні читачі, думайте та вирішуйте, який шлях обирати, та куди він вас приведе.

БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ ТА ОБИРАЙТЕ ПЕРЕВІРЕНЕ!

Залишилися питання?

Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

    Передзвоніть мені
  • RU
  • UA
  • img

    показати меню

    Передзвоніть мені
    image

    Безкоштовна консультація

    Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

      img
      Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту