Спорт як ліки від залежності

спорт проти наркотиків

Терапія спортом

А ми продовжуємо розповідати про події 12-го Антинаркотичного спортивно-терапевтичного табору («Відкриття 12-го Антинаркотичного спортивно-терапевтичного табору»), який наразі відбувається у містечку Чорноморка Миколаївської області. Поговоримо сьогодні про такий важливий інструмент, який набув великої популярності у лікуванні залежних людей, як спорт-терапія, або просто спорт. Центр Здорової Молоді вже не понад 10 років робить велику ставку саме на спортивному розвитку одужуючих залежних («Здоровий спосіб життя для залежних»). Уже понад п’ять років наші фахівці проводять міжнародні спортивно-терапевтичні табори, до яких завжди залучаються безліч спортивних зірок та видатних спортсменів нашого часу («11-ий Всеукраїнський Антинаркотичний Табір відкрито: як це було»).

Лікувальні властивості спорту

Відповідно до висновків численних наукових досліджень систематичні та помірні спортивні навантаження дійсно справляють вкрай позитивний ефект на увесь організм людини. Під час занять спортом не тільки підвищується постачання кисню до крові, а й виділяються гормони стресу, такі як, адреналін та інші. Ці гормони змушують людину відчувати впевненість у собі та самоповагу, що однозначно проявляється і у її поведінці. До того ж, у людини формується толерантність до навантажень, тому втома приходить до неї набагато рідше, аніж до людини, яка не практикує систематичні фізичні навантаження. Подібний ефект мають і наркотичні речовини, але зі знаком мінус («Причини та наслідки вживання психоактивних речовин: емоційна сфера»). Окрім того, спорт допомагає звільнитися від щоденного стресу та від негативних емоцій, які переповнюють життя сучасної людини. Також під час регулярних та тривалих спортивних навантажень у гіпофізі людини виділяється гормон ендорфін, який також називають «гормоном щастя» та серотонін. Саме він дарує людині гарний настрій та чудове самопочуття.

Терапія спортом
Отримати консультацію фахівця

Залишайте заявку і отримайте індивідуальний план лікування

    Спортивна програма табору

    Осінній антинаркотичний спортивно-терапевтичний табір, як і усі попередні табори («10-й Спортивно-терапевтичний табір: відкриття»), має досить насичену спортивну програму. Впродовж усього періоду табору будуть безперервно проходити турніри з різноманітних видів спорту, загальна кількість яких перевищує 18 дисциплін. Це і футбол, і волейбол, і водне поло, і перетягування канату, та безліч інших цікавих турнірів та змагань. Окрім того, кожного ранку учасникам табору пропонується відвідати зарядку, а впродовж дня – особисті тренування, які проводить справжній чемпіон та легендарний боєць нашого часу – Ярослав Амосов.

    наркотики і спорт

    Ярослав Амосов активно підтримує антинаркотичний табір

    спорт і наркотики

    Вже не перший рік легендарний український самбіст, боєць змішаного стилю, трьохкратний чемпіон світу з бойового самбо, двократний чемпіон Європи, чемпіон Євразії, володар Кубку Європи, переможець багатьох національних та міжнародних змагань Ярослав Амосов активно підтримує антинаркотичну пропаганду та популяризацію здорового способу життя, яку вже багато років проводить Центр Здорової Молоді. На цей раз чемпіон зайшов ще далі. Він не тільки відвідав, а й приїхав до табору на весь період його проведення, і не просто за місто Київ, а аж у самісінький Миколаїв. Більш того, протягом усього табору Ярослав приймав активну участь у тренуванні та мотивації одужуючих від залежності молодих людей, яким також пощастило бути присутніми на цьому таборі. Ярослав навіть свій День Народження відсвяткував на таборі разом із сотнями одужуючих від залежності юнаків та дівчат. Зі своєї сторони творчий відділ Центру Здорової Молоді підготував зірці дивовижній ролик, у якому розповідається про життя, успіхи та досягнення чемпіона. Наостанок на Ярослава чекав творчий вечір сповнений яскравих виступів та гумористичних номерів, які учасники табору заздалегідь підготували до цієї дати. Мабуть, це дійсно непередаване відчуття, коли з Днем Народження тебе вітають не батьки та декілька друзів, а понад 400 чоловік… ще й як вітають! Та Ярослав дійсно на це заслуговує. Побільше б таких відомих людей в нашому суспільстві, можливо б, це змогло змінити стереотипне ставлення соціуму до залежних, як до людей третього сорту, непотрібних та небезпечних («Особливості взаємовідносин залежної людини зі світом»).

    ***

    Спорт завжди був і буде чудовою альтернативою вживанню наркотиків та алкоголю, адже він здатен давати залежній людині усі ті почуття, які вона так марно шукала у психоактивних речовинах («Принцип дії психоактивних речовин»). Однак, для того, щоб дійсно відчути смак спортивного та здорового способу життя, треба хоча б спробувати, а для залежного це вкрай непростий та не швидкий шлях, адже у перші місяці після відміни вживання психоактивних речовин, людина перебуває в стані сильного емоційного занепаду, апатії та депресії. Саме для цього потрібні друзі, і ми, Центр Здорової Молоді, завжди готові простягнути руку допомоги та провести залежну людину до кращого тверезого та щасливого життя.

    Залишилися питання?

    Якщо у вас залишилися питання, залиште ваш номер телефону і наш фахівець з радістю вам допоможе.

      Передзвоніть мені
    • RU
    • UA
    • img

      показати меню

      Передзвоніть мені
      image

      Безкоштовна консультація

      Залишайте заявку на отримання безкоштовної анонімної консультації від нашого фахівця

        img
        Messenger WhatsApp Viber Написати на пошту